Lucia Lauková Regióny

V okolí budúceho Living parku v Nitre je rušno aj v novom roku: Kedy začne dostavba?

Práce okolo železobetónového skeletu začaté ešte vlani neutíchli ani po novom roku. Pokračujú búracie práce a špeciálne zakladanie.

Ilustračný obrázok k článku V okolí budúceho Living parku v Nitre je rušno aj v novom roku: Kedy začne dostavba?
8
Galéria
Zdroj: TASR

Zdá sa, že na roky odložená dostavba nepekného železobetónového skeletu na brehu rieky, vyjde zo začarovaného kruhu. Ruch pracovných strojov v okolí budúceho Living parku nasvedčuje tomu, že investor plánuje jeho dostavbu. Začať by sa malo čo nevidieť.

Prípravné práce pred dostavbou komplexu odštartovali ešte vlani v lete a neprestali ani v novom roku. „V tomto období ešte pokračujú práce začaté v minulom roku, t. zn. búracie práce a špeciálne zakladanie,“ vysvetlil stavebný ruch pri budúcom Living parku v Nitre, projektový manažér Peter Kuliffay.

Stavebné práce

Zatiaľ čo vlani ešte nebolo jasné dokedy prípravné práce potrvajú, dnes je to inak. Ako sa nám podarilo zistiť, práce na dostavbe skeletu majú začať do konca marca tohto roka.

„S dostavbou chceme začať v priebehu 1. kvartálu tohto roka,“ potvrdil Peter Kuliffay.

Nové byty aj práca

Vybudovaním komplexu majú vzniknúť nové byty, parkovacie miesta, ale aj pracovné pozície. Podľa zámeru má v obchodoch, službách či v rámci správy budovy nájsť prácu 290 ľudí. Ďalšie miesta majú vytvoriť stravovacie zariadenia a kaviarne, kde zámer počíta s 90 zamestnancami. V bytových domoch by mohlo bývať asi 340 obyvateľov.

Investor chce postaviť tri štvorpodlažné pavlačové bytové domy s predsadenými loggiami. Byty majú byť orientované na juhozápad priamo oproti hradu a s výhľadmi na centrum mesta. Loggie majú slúžiť ako prostriedok k zabezpečeniu súkromia voči nábrežnej promenáde.

Foto: ilustračné

FOTO: Skelet City parku v Nitre
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM