Monika Hanigovská Rôzne Zo Slovenska

V Paderovciach vedia čo so snehom: Použili ho na stavbu 7-metrového snehuliaka, FOTO

V Paderovciach - miestnej časti Jaslovských Bohuníc vyrástol maxisnehuliak. Vysoký obor dokáže prilákať aj motoristov prechádzajúcich obcou na krátku zastávku, či spoločnú fotku.

Ilustračný obrázok k článku V Paderovciach vedia čo so snehom: Použili ho na stavbu  7-metrového snehuliaka, FOTO
8
Galéria
Zdroj: Bibiána Martinovičová

V Paderovciach (miestna časť Jaslovských Bohuníc) sa partia chlapov zišla v sobotu aby spojila užitočné s kreatívnym. Vyhrnuli si spoločne rukávy a poodhŕňali snehovú prikrývku z okolia chodníkov, dvorov a iných častí tamojšej obci.

Nahromadenú snehovú masu využili na stavbu nadrozmerného snehuliaka, ktorý púta pozornosť už z pomerne veľkej diaľky. A pristavujú sa pri ňom aj zvedaví cezpoľní.

Nie je snehuliak ako snehuliak

Stavanie snehuliaka dalo časovo zabrať. „Začali sme približne medzi deviatou a desiatou hodinou pred obedom. Chlapci navozili sneh z neďalekého bývalého letiska, niektorí podovážali aj zo svojich dvorov. Skončili sme približne o ôsmej večer,“ povedala nám Bibiána Martinovičová, jedna z účastníčok jeho stavania, ktorá sa podieľala najmä na jeho konečnom výzore.

„Mňa chalani vyštverali na tretiu guľu, kde som s rozklepanými nohami udupávala sneh, neskôr som pomáhala okresávať a dolaďovať tvar snehuliaka, nejaké tie kozmetické procedúry. A na záver som ukázala svoj výtvarný talent a namaľovala mu gombíky,“ dopísala s úsmevom pomocníčka Paderovčanka Bibiána.

Vyzdobený snehuliak nie je v dedine vôbec prvým počinom obyvateľov obce. Pútavá atrakcia má v Paderovciach niekoľkoročnú tradíciu, ktorá je však závislá od „snehového materiálu“.

Počas tohtoročnej snehovej nádielky stihli zorganizovať Paderovčania aj hromadné stavanie snehuliakov, počas ktorej vzniklo dovedna tridsať snežných postavičiek.

OBRAZOM: V obci pri Trnave postavili takúto snežnú atrakciu
8
Galéria
Zdroj: Bibiána Martinovičová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM