ELA Krimi

V potravinách v Bratislave SKOLABOVALA žena: Policajtka jej na DRUHÝ pokus zachránila život!

Tak tomu sa povie záchrana na poslednú chvíľu! Mestská polícia, ktorá sa nachádzala blízko supermarketu, v ktorom skolabovala žena, jej zachránila život.

Ilustračný obrázok k článku V potravinách v Bratislave SKOLABOVALA žena: Policajtka jej na DRUHÝ pokus zachránila život!
Zdroj: Facebook.com/Mestská polícia Bratislava

Mestskej policajtke a dvom jej kolegom z ružinovského veliteľstva sa podarilo zachrániť 45-ročnú ženu včasným použitím defibrilátora. O záchrane života píše na sociálnej sieti bratislavská Mestská polícia.

Záchrana na poslednú chvíľu

„Na telefonát na núdzovú linku reagovala aj hliadka mestskej polície, ktorá mala v aute automatický externý defibrilátor (AED) a v čase oznamu sa nachádzala blízko supermarketu, v ktorom žena skolabovala. Policajtov k nej navigoval bezpečnostný pracovník potravín. Po kontrole životných funkcií okamžite začali s vonkajšou masážou srdca a zároveň pripravovali automatický externý defibrilátor na elektrický výboj. Na druhý pokus sa im podarilo ženu oživiť,“ informujú k prípadu mestskí policajti.

Policajtka a dvojica policajtov sa o ňu starali až do príchodu posádky rýchlej zdravotnej pomoci. Následne bola prevezená na ďalšie vyšetrenia do ružinovskej nemocnice.

Defibrilátory zvyšujú šance

Polícia zároveň pripomína, že pri stavoch, keď človek nedýcha a nemá hmatateľný pulz, včasné použitie defibrilátora dokáže zvýšiť šancu na prežitie až na 93 percent.

Prístup k defibrilátorom je na mnohých miestach po celom Slovensku. Ich presnú polohu nájdete na stránke Operačného stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM