Správy

V potravinárskej firme pri Galante stúpol počet nakazených: Výrobu zatiaľ nezastavili

Nové ohnisko má po testovaní ešte viac nakazených. Firma ubezpečuje, že pozitívne testovaní zamestnanci aj ich kontakty sú v izolácii.

Ilustračný obrázok k článku V potravinárskej firme pri Galante stúpol počet nakazených: Výrobu zatiaľ nezastavili
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Počet pracovníkov s pozitívnym výsledkom testov na nový koronavírus sa dostal u výrobcu plnených bagiet a sendvičov v Sládkovičove pri Galante celkovo na 31. Prvé info o prípade sme vám priniesli TU.

Všetky dotknuté osoby a ich úzke kontakty v súčinnosti s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Galante umiestnili do povinnej izolácie. PR spoločnosti Fekollini Andrej Gerstner zdôraznil, že prvotná nákaza sa vyskytla u dodávateľa.

„Nákaza bola identifikovaná z externého prostredia. Následne sme okamžite stotožnili ľudí úzkeho kontaktu, ktorí boli našimi zamestnancami. Na základe zistených skutočností vedenie firmy rozhodlo o celoplošnom testovaní zamestnancov, ktoré sa uskutočnilo v pondelok 10. a utorok 11. augusta,“ uviedol Gerstner.

Výrobca produkciu po izolácii nakazených nezastavil, prízvukuje dodržiavanie najvyšších štandardov a hygienických postupov v rámci každodennej výroby pod dozorom Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy v Galante. „Opatrenia v súčinnosti s RÚVZ nám umožnili zabezpečiť bezpečné fungovanie výroby. Šírenie vírusu je vo výrobných priestoroch firmy nemožné,“ dodal Gerstner.

Chcete mať vždy po ruke informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM