Správy Regióny Rôzne Zo Slovenska

V Rači opravia zničenú cestu. Miestni obyvatelia však musia rátať s obmedzeniami

Hlavné mesto chystá opravu Kubačovej ulice v Rači. Rekonštrukcia si bude vyžadovať aj dopravné obmedzenia, ktoré mnohých nepotešia.

Ilustračný obrázok k článku V Rači opravia zničenú cestu. Miestni obyvatelia však musia rátať s obmedzeniami
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača

Magistrát aj počas jesene pokračuje v opravách ciest na území Bratislavy. Najbližšie zameria svoju pozornosť na Kubačovu ulicu v mestskej časti Rača, ktorá je dlhodobo v dezolátnom stave.

Práce by mali začať v stredu 18. októbra, ale je možné, že sa o nejaký čas posunú v súvislosti s opravami, ktoré mesto dokončuje v iných častiach Bratislavy.

Zjednosmernená ulica

„Opravy by mali trvať približne tri týždne a počas nich budú na Kubačovej dopravné obmedzenia, preto žiadame obyvateľov o trpezlivosť a ohľaduplnosť,“ informuje Rača na webovej stránke.

Počas rekonštrukcie bude Kubačova ulica od križovatky so Sadmelijskou až po križovatku s Detvianskou zjednosmernená, a to v smere od Sadmelijskej ku Detvianskej. V opačnom smere nebude možný prejazd po Kubačovej.

Kruhová križovatka

Oprava spomínanej ulice má predchádzať plánovanej výstavbe kruhovej križovatky Kubačova – Detvianska – Rustaveliho, ktorá by mala začať na jar budúceho roku. „Je to veľmi namáhaný dopravný uzol a centrálny bod v Rači. My si uvedomujeme, že tá potreba zrekonštruovať križovatku je dlhodobá. Podarilo sa nám nájsť financie v mestskom rozpočte a budúci rok sa do toho pustíme,“ priblížil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Račiansky starosta Peter Pilinský tvrdí, že ide o problematickú križovatku, ktorej prestavbu ocení každý v Rači.

Zdroj: Bratislava - Rača
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM