Správy Krimi

V Rakúsku odsúdili slovenských bezdomovcov: Za vraždu padol aj 20-ročný trest

V Rakúsku sa konal súd so Slovenskými bezdomovcami. V jedom prípade padol dokonca exemplárny trest.

Ilustračný obrázok k článku V Rakúsku odsúdili slovenských bezdomovcov: Za vraždu padol aj 20-ročný trest
Zdroj: TASR

Na 20 rokov väzenia odsúdili v stredu vo Viedni bezdomovca zo Slovenska, ktorý je hlavným obžalovaným v prípade vlaňajšej vraždy Slováka v jednom z viedenských hotelov. Informovali o tom vo štvrtok rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia (ORF).

Na záver procesu, ktorý trval iba dva dni, uznal súd za vinných aj zvyšných troch obžalovaných, takisto bezdomovcov pochádzajúcich zo Slovenska, a to z ťažkého ublíženia na tele. Družka usvedčeného z vraždy má stráviť vo väzení tri roky, spoluobžalovaný pouličný hudobník dva a pol roka a jeho neplnoletý syn 15 mesiacov.

Hlavný obžalovaný vo veku 55 rokov sa okamžite po vynesení rozsudku rozhodol podať tzv. sťažnosť pre zmätočnosť a odvolanie. Rozhodnutie súdu je tak zatiaľ neprávoplatné. Trojica spoluobžalovaných s uloženými trestami súhlasila, právoplatnosť však takisto nenadobudli, keďže sa k nim nevyjadrila prokurátorka.

Mŕtve telo obete sa našlo vlani v marci v podniku na likvidáciu komunálneho odpadu v Grazi v rakúskej spolkovej krajine Štajersko. Vyšetrovanie ukázalo, že 58-ročného bezdomovca zo Slovenska pripravili o život vo Viedni štyria krajania – takisto bezdomovci. Dôvodom mučenia a napokon vraždy v hoteli bolo údajné sexuálne obťažovanie v stredu odsúdenej ženy neskoršou obeťou zločinu.

Pri súdnej pitve sa na tele našli vážne zranenia v krčnej oblasti, ktoré obeť utrpela ešte za života. Všetkých štyroch obžalovaných zadržali slovenské orgány, ktoré ich následne vydali na trestné stíhanie do Rakúska.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM