Ľubomír Hudačko Krimi

V Rožňave sa odohral lúpežný prepad, v akcii aj nôž: Pozrite si identikit podozrivého muža!

Dráma v Rožňave. V meste sa odohral lúpežný prepad a podľa polície bol v akcii aj nôž. Tá zverejnila aj identikit podozrivého muža.

Ilustračný obrázok k článku V Rožňave sa odohral lúpežný prepad, v akcii aj nôž: Pozrite si identikit podozrivého muža!
Zdroj: TASR

Obeťou lúpežného prepadnutia sa vo štvrtok dopoludnia stala mladá žena (23) z Rožňavy.

Polícia: priložil jej ku krku nôž

„Doposiaľ neznámy páchateľ oslovil okoloidúcu poškodenú ženu pod zámienkou, že jeho manželke prišlo zle a potrebuje pomoc. Vylákal ju na chodník, ktorý prepája Šípkovú ulicu s Ulicou Jozefa Mikulíka v Rožňave, kde už na zemi ležala neznáma žena a predstierala zdravotné problémy. Keď sa mladá Rožňavčanka zohla k ležiacej žene, doposiaľ neznámy muž ju zozadu oboma rukami strčil, pričom spadla na zem. Potom jej priložil nôž ku krku a žiadal od nej kabelku, v opačnom prípade jej ublíži,“ uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Následne jej podľa hovorkyne nožom prerezal ramienka na kabelke, ktorú ukradol a z miesta spolu s neznámou ženou ušli. Poškodenej žene bola krádežou kabelky spôsobená škoda vo výške najmenej 55 eur, našťastie neutrpela žiadne zranenia vyžadujúce si liečbu.

Popis podozrivých

„V tejto súvislosti vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže. Trestná sadzba je 7 až 12 rokov. Polícia po neznámom mužovi a žene pátra a touto cestou žiada o pomoc verejnosť, resp. svedkov lúpežného prepadnutia, aby akékoľvek informácie, ktoré by polícii pomohli pri objasnení tejto lúpeže, oznámili na ktoromkoľvek útvare PZ alebo na známom bezplatnom telefónnom čísle 158,“ poznamenala Mesárová.

A aký je popis podozrivých? Žena: veľmi dlhé husté, tmavofialové vlasy, ktoré jej zakrývali tvár, keď ležala na zemi, zrejme to bola parochňa. „Oblečenú mala krátku riflovú sukňu. Obuté mala lesklé fialové veľmi vysoké lodičky. Pôsobila vyzývavo, vek do 30 rokov,“ uviedla ďalej hovorkyňa.

Muž: vo veku približne od 25 do 30 rokov, vysoký asi 180 cm a vyšportovanej postavy s veľmi krátkymi vlasmi. „Mal na sebe oblečené tričko s krátkym rukávom čierno zelenej farby, vpredu s potlačou a riflové nohavice potrhané, svetlejšej farby, v ľavom uchu mal náušnicu okrúhlu zlatej farby a na ľavej ruke mal výraznú retiazku zlatej farby. Cez plece mal prevesenú tašku hnedej farby so zlatou potlačou,“ zakončila Mesárová.

Pozrite si identikit podozrivého muža v našej fotogalérii!

foto: PZ

Identikit podozrivého z lúpežného prepadu v Rožňave
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM