Aktualizované Regióny Krimi

V ružinovskej ubytovni zasahujú hasiči: Požiar vypukol v jednej z izieb

Informácie o zranených osobách doposiaľ nie sú známe. Na miesto smeruje evakuačný autobus.

Zdroj: Facebook

Dve desiatky bratislavských hasičov momentálne zasahujú pri požiari ubytovne na Mlynských Luhoch v Ružinove. Informuje o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Požiar v ubytovni

Požiar vypukol v jednej z izieb, momentálne je už v tretej fáze horenia. Na miesto dorazil evakuačný autobus HaZZ zo Záchrannej brigády v Malackách.

Momentálne na mieste zasahuje polícia a viac ako 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Na mieste sú profesionáli zo všetkých bratislavských hasičských staníc a dobrovoľní hasiči z Ružinova a Rusoviec. Doposiaľ sa podľa HaZZ na mieste zranili 4 osoby.

Bratislavskí policajti na sociálnej sieti informujú, že v čase vypuknutia požiaru sa na mieste nachádzalo približne 50 ľudí, ktorých z priestorov ubytovne ihneď evakuovali. Policajti tiež uvádzajú, že požiar vypukol v ubytovni pre bezdomovcov na Štedrej ulici.

Oheň je pod kontrolou

Hasičom sa požiar ubytovne na Mlynských Luhoch podarilo lokalizovať. Z horiaceho objektu bolo za asistencie hasičov evakuovaných celkom 70 osôb, z toho 30 pred príchodom hasičov. Počet zranených osôb sa zvýšil na 8. „Podľa ubytovaných by sa v objekte mala nachádzať ešte jedna osoba, ktorú hasiči vyhľadávajú. Vyhľadávanie nezvestnej osoby hasičom komplikuje silné zadymenie, vysoká teplota a nestabilita celého objektu,“ informovalo HaZZ.

Viac ako 50 profesionálnych a dobrovoľných hasičov bude pokračovať v likvidácii požiaru a rozoberaní konštrukcie stavby.

Starosta Ružinova Martin Chren na sociálnej sieti informoval, že v súvislosti s ubytovňou už v minulosti riešili sťažnosti Ružinovčanov na jej „niektorých nie celkom prispôsobivých obyvateľov“. Poďakoval sa hasičom, záchranárom a policajtom, ktorí podľa jeho slov bojujú s ohňom, koordinujú práce a ošetrujú ranených.

Správu budeme aktualizovať.

Foto: Maťka Orešanská

Požiar ubytovne na Mlynských Luhoch v Ružinove
18
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM