Erik Bojničan Hádzaná

V šlágri kola dráma až do posledných sekúnd: Sporta s dôležitým víťazstvom z pôdy súpera!

Napínavý zápas, krásne momenty a dráma o výsledok až do posledných sekúnd. Naši hádzanári si pripísali dôležité víťazstvo!

Ilustračný obrázok k článku V šlágri kola dráma až do posledných sekúnd: Sporta s dôležitým víťazstvom z pôdy súpera!
Zdroj: TASR

Hráči Sporty zvládli veľmi dôležitý derby zápas s Topoľčanmi a dotiahli sa v tabuľke na dostrel práve svojmu súperovi. V skvelej atmosfére pred takmer 1500 divákmi sa hrala od úvodu vynikajúca hádzaná. Domáci si chceli napraviť chuť po nevydarenom pohárovom zápase v Prešove a nad svojim súperom mali navrch.

Zverenci trénera Liptáka dokázali za 40 minút spraviť z tohto duelu jasnú záležitosť, keď vyhrávali o osem gólov, no v záverečnej štvrťhodine sa strelecky odmlčali a Topoľčany zápas zdramatizovali.

Hoci Sporta dávala v 43. minúte na 22:14, bol to prekvapivo jej posledný gól v zápase. Pri vylúčení Guzyho znížil dvomi gólmi z ľavého krídla Kľačanský na 22:16. Následne po ďalšom kontakte poslal hlavný rozhodca na dve minúty opäť Guzyho, pre ktorého to bolo tretie vylúčenie a videl červenú kartu. Topoľčany dostali možnosť ďalšej presilovky a opäť Klačanský, tentokrát zo sedmičky dával na 22:17. Keď pri vzájomnom vylúčení dávali hostia už na 22:18, tréner Lipták si zobral oddychový čas. Medzitým Meluša zachránila dvakrát žrď po strele Holdoša a ten istý hráč v ďalšom priebehu dvakrát tesne minul. V dôležitých momentoch opäť zakročil Žernovič, keď si poradil so strelou Pupíka z deviny ako aj s trhákom Klačanského. V závere hostia pri streleckej impotencii domácich znížili až na 22:21, ale poslednú minútu si už porta postrážila a udržali veľmi cenné víťazstvo.

Foto: ilustračné, Zdroj: www.sporta.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM