Regióny

V stavebnej firme podnikateľa Miroslava Remetu prebehla razia!

Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy dnes vykonali na viacerých miestach po Slovensku zaisťovacie úkony.

Ilustračný obrázok k článku V stavebnej firme podnikateľa Miroslava Remetu prebehla razia!
Zdroj: TASR

„Ide o podozrenia zo spáchania trestného činu v oblasti spotrebných daní a o výzvu na dobrovoľné vydanie účtovníctva v oblasti dane z pridanej hodnoty (DPH),“ uviedla hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Podrobnosti však v tejto chvíli podľa nej nie je možné zverejniť, keďže vyšetrovanie nie je ukončené. Potvrdila tak informácie Denníka N o raziách v stavebnej spoločnosti Dúha. „Je to záležitosť účtovníctva, dožadovali sa účtovných dokladov,“ uviedol pre denník majiteľ firmy Miroslav Remeta.

Stavebná spoločnosť v súčasnosti napríklad buduje v konzorciu zákazku za 410 miliónov eur. Ide o úsek D1 pri Žiline, na ktorom sa razí aj 7,5-kilometrový tunel Višňové, ktorý má byť po dobudovaní najdlhším tunelom na Slovensku.

Podľa Denníka N sa kontrolóri mali prísť pozrieť napríklad na pracoviská Dúhy pri Žiline, kde stavia Višňové a dokumenty mali žiadať aj na pracovisku pri Martine, kde sa pred rokom dokončila diaľnica Dubná Skala – Turany. Podľa portálu tvnoviny.sk kriminalisti z Finančnej správy ráno zavítali do sídla akciovky Dúha v Prešove.

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM