Martin Sýkora Zo Slovenska

Lyžovačka sa blíži: V Tatranskej Lomnici spustili zasnežovanie zjazdoviek!

V lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici začali prevádzkovatelia v noci zo stredy (14.11.) na štvrtok zasnežovať prvé zjazdovky.

Ilustračný obrázok k článku Lyžovačka sa blíži: V Tatranskej Lomnici spustili zasnežovanie zjazdoviek!
Zdroj: TASR

Teploty klesli pod bod mrazu, technickému zasnežovaniu pomohla nízka vlhkosť vzduchu aj správny smer vetra. V Tatranskej Lomnici zasnežujú zjazdovky v nadmorskej výške 1751 metrov, zo Skalnatého plesa po časť zjazdovky Esíčka. Teplota na zasnežovanie tam dosahovala – 5 stupňov Celzia. Sneh sa sypal z 24 snežných diel a v zasnežovaní bude stredisko pokračovať podľa teplôt aj v najbližších dňoch. „V Jasnej na južnej strane Chopku spustili zasnežovanie po lokalitu Kosodrevina. Zasnežuje sa z nadmorskej výšky 2004 metrov až do 1500 metrov nad morom. V činnosti je momentálne 30 snežných diel a teploty na Chopku dosahujú od – 6 po – 4 stupne Celzia,“ konkretizovala hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts Zuzana Dobránszka s tým, že očakávajú počas dňa vysoké teploty, takže pokračovať so zasnežovaním budú, až keď to opäť dovolia nízke teploty.

„Na Štrbskom Plese sa na zasnežovanie chystajú už v piatok (16.11.). Podľa aktuálnych teplôt sa budú rozhodovať, či začnú najskôr zasnežovať v spodných častiach zjazdoviek, alebo na Solisku v nadmorskej výške 1840 metrov,“ doplnila hovorkyňa.

V lyžiarskych strediskách sa ešte stále vykonáva pravidelná jesenná technická údržba lanoviek, a tie sú mimo prevádzky, okrem víkendov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM