Zo Slovenska

V tejto rómskej komunite sa NECHCÚ očkovať: Heger sa prišiel opýtať, PREČO?!

Potreba zvýšenia očkovania ľudí proti ochoreniu COVID-19 v regióne bola hlavnou témou návštevy premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) v obci Klenovec v okrese Rimavská Sobota.

Ilustračný obrázok k článku V tejto rómskej komunite sa NECHCÚ očkovať: Heger sa prišiel opýtať, PREČO?!
8
Galéria
Zdroj: TASR/Roman Hanc

„Tento región patrí medzi tie s najnižším počtom zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19 na Slovensku,“ povedal po štvrtkovej návšteve komunitného centra v Klenovci.

Prečo sa nechcú očkovať?

Priblížil, že na juhu Banskobystrického kraja sa chcel ľudí pýtať, v čom je problém a ako sa dá odstrániť. Bavili sa aj o tom, čo robiť, aby boli aj tieto regióny lepšie chránené pred treťou vlnou pandémie.

„O to viac, že sme na prahu školského roka a je dôležité, aby sme deťom pripravili také podmienky, aby mohli do školy chodiť,“ zhrnul. Zdôraznil tiež, že v regióne Rimavskej Soboty žijú marginalizované skupiny a podiel ich zaočkovanosti treba zvýšiť.

Nemá im kto poradiť?

„Je prirodzené, keď ľudia majú otázky, ktoré sa týkajú očkovania, najväčšia dôvera však je, keď na ne odpovedajú všeobecní lekári,“ pripomenul premiér. Ľudia podľa neho potrebujú vysvetlenie.

„Pretože tí, ktorí boli rozhodnutí, sú zaočkovaní, a tí váhaví potrebujú odpovede,“ uzavrel.

Starostka Klenovca Zlata Kaštanová počas brífingu uviedla, že v obci je jeden obvodný lekár, niektorí občania chodia aj do Hnúšte a aj do Kokavy nad Rimavicou. „Všetci majú svojho obvodného lekára, tam nie je problém,“ podotkla.

Neprehliadnite aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM