Zlatica Gregorová Správy

V Tešedíkove pribudne materská škola: Vznikne prestavbou spoločenského centra

Kompetentní v blízkej dedine sa uzniesli na tom, že svojim obyvateľom vyjdú v ústrety. Kapacity miestnej materskej školy sú totiž nepostačujúce.

Ilustračný obrázok k článku V Tešedíkove pribudne materská škola: Vznikne prestavbou spoločenského centra
Zdroj: TASR

Keďže sa v obci nachádza aj spoločenské centrum, miestna samospráva sa rozhodla využiť na to práve jeho priestory. Budúcu škôlku tak nebude potrebné stavať od základov, urobí sa rekonštrukcia existujúceho objektu.

Investujú do vzdelania

O tomto zámere obec informovala prostredníctvom Výzvy v decembri minulého roka. S projektom prestavby sa zapojili do Integrovaného regionálneho operačného programu „Opatrenie v rámci prioritnej osi 2 – Ľahší prístup k efektívnejším a kvalitnejším verejným službám, investičnej priority 2.2 – Investovanie do vzdelania, školení a odbornej prípravy, zručnosti a celoživotného vzdelávania prostredníctvom vývoja vzdelávacej a výcvikovej infraštruktúry, špecifického cieľa 2.2.1 – Zvýšenie hrubej zaškolenosti detí materských škôl“.

Získali príspevok

Tak, ako väčšine samospráv, aj Tešedíkovu by v súvislosti s projektom, pomohlo získanie Nenávratného finančného príspevku (NFP) s 5% spoluúčasťou. To sa i aj podarilo a na projekt obec získala NFP vo výške 91 988,94 eur, pričom celkové oprávnené výdavky predstavujú sumu 96 830,46 eur. Obec tak v rámci povinnej jazdy (spoluúčasti) doplatí 4 842 eur z vlastných zdrojov.

Stavbári z Bytče

Záujemcovia o uskutočnenie stavebných prác mali možnosť prihlásiť sa so svojou cenovou ponukou približne do polovice januára 2018. O niečo neskôr, 22. januára už bolo známe, kto práce zrealizuje. Ako obec zverejnila, spoločnosť, ktorá prišla s najvýhodnejšou ponukou je bytčianska BTI. Cena za vykonanie stavebných prác predstavuje sumu 39 264,35 eur s DPH.

Malí Tešedíkovčania získajú prestavbou miesto na ich celodenné aktivity a rodičia sa zaiste potešia, že je o ich ratolesti dobre postarané a to priamo v ich bydlisku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM