Monika Hanigovská Správy Regióny

V Trnave má vzniknúť nová atraktívna lokalita: Chystá sa slnečný kopec aj jazierko!

Verejnosť sa má dočkať novej atraktívnej lokality. V plánoch dokonca nechýba ani vybudovanie slnečného kopca a jazierka. Stať sa tak má v rámci revitalizácie lesíka Štrky v Trnave.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave má vzniknúť nová atraktívna lokalita: Chystá sa slnečný kopec aj jazierko!
2
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava

Nedávno sme vás už informovali o zaujímavých plánoch na revitalizáciu lesíka Štrky v Trnave. Tento zámer však v týchto dňoch dostal už bližšie kontúry. Svetlo sveta totiž uzrela projektová dokumentácia.

Pretvorenie nevyužívaného priestoru

„V Trnave nenájdeme väčší vodný tok, ani hory. Popri Kamennom mlyne nemáme väčšie relaxačné zázemie, preto chceme lokalitu lesíka Štrky pretvoriť na oddychovú relaxačnú zónu a sprístupniť ju tak širokej verejnosti. V tomto prípade pôjde teda o priestor, ktorý nebol doteraz využívaný,“ povedal Pavol Tomašovič, hovorca Mesta Trnava. Táto lokalita by sa podľa jeho slov mala stať priestorom, ktorý verejnosti ponúkne okrem relaxačnej zóny aj rôzne športové možnosti.

Trnavská radnica po revitalizácii lesíka Štrky počíta v danej lokalite s viacerými lákavými prvkami. Napríklad s jazierkom s vodným rastlinstvom, slnečným kopcom, porastom stromov, či studňou. Ďalej v projektovej dokumentácií môžeme nájsť nákres s lavičkami, altánkom, prístreškom, kamenným grilom, či napríklad verejným osvetlením.

Srdce územia

Zastavme sa trochu bližšie pri spomínanom plánovanom jazierku s vodným rastlinstvom. Ako uvádza radnica na svojom webe, práve to sa stane samotným srdcom zrevitalizovaného územia. Mesto zároveň dodalo, že jeho príprava však zároveň odštartuje ďalší zaujímavý prvok lesíka Štrky.

Trnavský magistrát totiž ráta s tým, že materiál po vyhĺbení spomínaného jazierka bude použitý pri tvorbe tzv. slnečného kopca, z ktorého bude výhľad na vodnú plochu jazierka a slnečný kopec zároveň vytvorí priestor na oddych, či napríklad piknikovanie. Mesto uviedlo, že obnovený areál na Štrkoch privíta prvých návštevníkov v prvej polovici roku 2019.

Viac si môžete pozrieť v našej priloženej obrazovej galérii.

OBRAZOM: Takáto relaxačno-oddychová zóna má vyrásť v Trnave
2
Galéria
Zdroj: Mesto Trnava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM