Monika Hanigovská Regióny

V Trnave osadia krmítka pre vtáky s online mapou: O umiestnení rozhodnú obyvatelia

V meste pribudnú nové krmítka pre operence. O ich nových lokalitách rozhodnú obyvatelia Trnavy.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave osadia krmítka pre vtáky s online mapou: O umiestnení rozhodnú obyvatelia
10
Galéria
Zdroj: www.facebook.com/lepsiatrnava

V Trnave a okolí pribudlo v decembri šesť nových kŕmidiel pre vtáctvo, ktoré sú v dotyku s prírodou. Dobrovoľníci z Lepšej Trnavy sa rozhodli osadiť ďalšie krmítka.

„Stretli sme sa s pozitívnym ohlasom pri osadení posledných kŕmitok v Trnave. Preto sme sa rozhodli doplniť ich o ďalšie lokality v rámci Trnavy,“ povedal pre náš spravodajský portál jeden z dobrovoľníkov Lepšej Trnavy Ladislav Beňo.

V Trnave pribudne rovno osemnásť nových krmítok. O umiestnení sedemnástich z nich rozhodnú obyvatelia Trnavy priamo hlasovaním.

Pričom jedno krmítko osadia do vopred pripravenej lokality. Dobrovoľníci sa rozhodli, že ho umiestnia do Botanickej záhrady.

Na materiál bola použitá taktiež vodoodolná preglejka ako v prípade posledných vtáčích príbytkov. „Sú to tie isté krmítka z Fiľakova a osádzať sa pôjdu cez víkend v prvej vlne a v druhej vlne cez týždeň, keďže naraz sa to nám asi nepodarí,“ informoval ďalej Ladislav Beňo.

Zdroj: www.facebook.com/lepsiatrnava

O všetkom rozhodne hlasovanie ľudí

„Ľudia majú možnosť rozhodnúť, kde by ich prijali. Stačí sa zapojiť a napísať aj pod článok, kde by bolo potrebné osadiť nové krmítka,“ doplnil dobrovoľník. Zasielať svoje tipy môžu do 11.januára.

Dobrovoľníci majú v pláne vytvoriť po osadení všetkých krmítok on-line mapu, podľa ktorej sa budú dať vyhľadať kompletné všetky lokality vtačích domovov.

OBRAZOM: Osadené krmítka v Trnave
10
Galéria
Foto: Monika Hanigovská / Zdroj: Dnes24.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM