Monika Hanigovská Správy

V Trnave vyrastie nová škôlka: Projekt ráta aj s telocvičňou

Trnavské deti dostanú novú škôlku. Tá vyrastie v areáli na Gorkého a počíta s troma triedami. Deti potešia aj nové športové plochy.

Ilustračný obrázok k článku V Trnave vyrastie nová škôlka: Projekt ráta aj s telocvičňou
Zdroj: TASR

Mesto sa pustilo do budovania novej materskej školy na Gorkého. Objekt vyrastie v areáli ZŠ Gorkého 21 v Trnave. Projekt je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu v rámci operačného programu – Integrovaný regionálny operačný program (IROP 2014–2020). Celková suma na novú školku sa vyšplhala takmer na 960-tisíc eur.

Dvojpodlažný objekt s telocvičnou

Nová škôlka na rohu Gorkého a Ľaliovej je navrhnutá ako dvojpodlažná, v tvare písmena U, prestrešená valbovou strechou. Počíta sa s troma triedami aj telocvičnou.

„V škôlke budú 3 triedy s príslušenstvom, každá trieda bude obsadená počtom 20 detí (kapacita novozrealizovaných priestorov umožňuje obsadenosť max. 23 detí v každej triede), miestnosť pre záujmovú činnosť a telocvičňa,“ stojí v zmluve medzi mestom Trnava a zhotoviteľom spoločnosťou A.DOM na egov.trnava. Ako ďalej informuje mesto, súčasťou projektu budú dovedna dve detské ihriská, prístupové chodníky aj sadové úpravy.

Odvodnenie strechy bude vykonané pomocou strešných žľabov a strešných zvodov do zádržnej nádrže. Tá bude slúžiť na polievanie zelene v okolí.

Počíta sa aj so spojovacou chodbou. „V rámci materskej školy budú vybudované 2 exteriérové oceľové požiarne schodiská. So základnou školou bude škôlka prepojená uzavretou spojovacou chodbou. Objekt bude založený na základových pásoch z prostého betónu,“ stojí ďalej v zmluve. Zhotovovateľ má škôlku postaviť do jedného roka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Trnavy a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM