Správy

V utorok môžu búrky potrápiť mnohé miesta: Vylúčené nie sú ani krúpy

Búrková činnosť neutíchne ani počas utorka. Búrky a prívalové dažde môžu zasiahnuť viacero miest na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku V utorok môžu búrky potrápiť mnohé miesta: Vylúčené nie sú ani krúpy
Zdroj: TASR

Ako informuje portál imeteo.sk, počas dnešného dňa bude vrcholiť prílev teplého a vlhkého vzduchu. Súčasne má počasie začať ovplyvňovať studený front. Podľa portálu môžu v utorok búrky doraziť až v troch rôznych vlnách.

“Najskôr sa búrky začnú vytvárať v oblasti hôr a počas popoludnia sa postupne môžu rozšíriť aj do nížin. Počas popoludnia sa bude vyskytovať množstvo jednotlivých prehánok a búrok, ktoré sa len ojedinele budú viazať do väčších zhlukov. Prvú vlnu tak prinesú skôr stacionárne búrky z tepla a s tým súvisia aj nebezpečné sprievodné javy,“ informuje imeteo.sk.

Na Slovensku by sa tak mal vyskytovať hlavne prívalový dážď a v jadrách búrok môžu ojedinele spadnúť aj krúpy.

Ako dodáva meteorologický portál imeteo.sk, výraznejšie búrky by mohli doraziť v priebehu neskoršieho popoludnia do oblasti severozápadného Slovenska, najmä do oblasti Považia a Ponitria. Búrky by mali doraziť z Moravy.

“Najsilnejšie búrky by mala priniesť tretia vlna. Tu je však aj najväčšia neistota toho, či búrky nad naše územie vôbec dorazia. Z Poľska, cez Česko až nad Rakúsko by sa mala tiahnuť výrazná búrková línia, ktorá v neskorších večerných a nočných hodinách môže doraziť od západu nad naše územie,“ informuje portál. Búrky sa však v tomto prípade môžu rozpadnúť a nad naše územie nakoniec môžu priniesť iba dážď.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM