Viktória Botošová Kultúra

FOTO: V Zámkoch fičí po novom pole dance. Mnohí vraj bojujú s predsudkami

Krásne Novozámčanky, je ich plné mesto. Svoje postavy si formujú rôznymi športmi. V Zámkoch sa môžeme tešiť naozaj z množstva kurzov, ktoré tu máme k dispozícii. Pokojnú hladinu však mierne rozčeril nový systém cvikov pri tyči.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V Zámkoch fičí po novom pole dance. Mnohí vraj bojujú s predsudkami
Zdroj: Dnes24.sk

Jedná sa vraj o prvé pole dance štúdio v Nových Zámkoch. Ako vznikla táto myšlienka?

Lucia sa s pole dancom stretla v Brne, kde študuje a Miška pole dance trénovala v Nitre. Obom nám tento šport v Nových Zámkoch chýbal. Navzájom sme sa nepoznali, ale zhodou náhod sme sa práve vďaka tomuto športu o sebe dozvedeli a keďže sme mali sme k dispozícii vhodné priestory, dali sme ich do poriadku a povedali sme si, že ideme do toho.

Koľko máte lektoriek?

Dokopy sme zatiaľ štyri – Michaela Slamenková, Jasmína Tomšíková, Lucia Bogdány a Vierka Proksová. Každá má svoj vlastný štýl výuky a tipy, preto sa snažíme na jednotlivých lekciách striedať.

Nebojíte sa, že sú Novozámčania veľmi konzervatívni?

Bohužiaľ niektorí ľudia majú ešte stále predsudky a pole dance si spájajú so striptízom a erotikou. Pole dance je však šport, ktorý výborne tvaruje telo, rozhýbe všetky svaly a zdvihne vám sebavedomie. Je to náročný šport na kondíciu a výdrž, avšak vďaka pravidelným tréningom si všimnete obrovský posun. V tomto športe sa organizujú rôzne súťaže a majstrovstvá, ktoré sú veľmi populárne.

Je o tieto kurzy záujem?

Zatiaľ sme otvorili štyri kurzy Intense a jeden Light. Open classy sa vypisujú každý týždeň. Veľmi nás teší, že je o tento šport záujem a do budúcnosti určite plánujeme vypisovať ďalšie kurzy, aby sme zákazníkom vyhoveli. Na presných dátumoch ešte pracujeme, ale v januári otvoríme minimálne jeden Intense kurz.

Aká je kapacita jedného kurzu?

V štúdiu máme celkovo deväť tyčí, čo je aj kapacita na jednotlivé lekcie. Cvičiacim chceme garantovať jednu tyč na osobu, preto na jednotlivé kurzy alebo Open Class hodiny neberieme viac účastníkov ako deväť.

Zaujímajú sa o váš program aj muži? Máte aj nejakých pánskych klientov?

Áno, nedávno sa na hodiny prihlásil aj muž. Nevedeli sme, či to ženám nebude vadiť, ale je to skôr naopak – atmosféra na hodinách je veľmi príjemná. Vzhľadom na to, že mužský účastník kurzu sa venuje aj streetworkoutu, má obrovskú silu, a preto veľmi dobre zvláda silové prvky.

Aké je vhodné oblečenie na tento šport?

Keďže je pri pole dance potrebná koža, ktorá sa na tyč „lepí“ a ktorá nás na tyči drží, je potrebné na tréningy chodiť v krátkych športových nohaviciach. Neskôr pri náročnejších cvikoch je potrebné používať aj kožu na bruchu alebo na chrbte, a preto ženy nosia krátke nohavice a športové podprsenky a muži len krátke nohavice.

Foto: Boris Garami

Pole Dance NZ
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM