Správy Regióny Zo Slovenska

V Západných Tatrách je nový sneh: Uzatvorené sú viaceré chodníky

V pohorí Západných Tatier je v polohách nad 1300 m n. m. nový sneh, vyššie sú aj zvyšky staršieho zamrznutého snehu.

Ilustračný obrázok k článku V Západných Tatrách je nový sneh: Uzatvorené sú viaceré chodníky
Zdroj: TASR

Pozor si však treba dať aj na snehové polia, ktoré sa môžu nachádzať v najvyšších polohách. Pri teplom počasí sa tu môžu vyskytnúť nebezpečné splazy. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) prostredníctvom svojej oficiálnej internetovej stránky.

Podľa informácií HZS od 4. do 31. októbra je uzavretá časť modro značeného turistického chodníka od pútača Pod Spálenou po pútač Predný Salatín – hrebeň. „Uzavretá bude takisto aj zeleno značená trasa v mieste, kde turistický chodník opúšťa zjazdovku a lesnou zvážnicou vstupuje do Spáleného žľabu,“ ozrejmila HZS.

Návštevníci však môžu na zostup využiť zjazdovku lyžiarskeho areálu Zverovka – Spálená. Ako sa ďalej uvádza, na obmedzenia priamo v teréne turistov upozornia aj informačné tabule. Ak sa chcú vybrať na Brestovú, môžu sa buď vyviezť lanovkou, alebo zvoliť pešiu túru po zjazdovke.

Ďalej upozorňujú návštevníkov, že dolina Parichvost je uzavretá. „Taktiež je obojsmerne uzavretý turistický chodník vedúci od Adamcule až po Roháčsky vodopád (modrá a zelená značka),“ informuje HZS. Ostatné turistické značené chodníky sú otvorené a schodné.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM