Erik Bojničan Hádzaná

V zaplnenej hale v Hlohovci víťazstvo našich: Šanca na postup žije!

Slovenskí hádzanári sú naďalej v hre o postup do baráže MS 2017. V sobotňajšom dueli 1. skupiny prvej fázy kvalifikácie vyhrali doma nad Litvou 31:27 a v boji o jedinú postupovú miestenku si to pravdepodobne rozdajú v stredajšom vzájomnom súboji s Bosnou a Hercegovinou opäť v Hlohovci.

Ilustračný obrázok k článku V zaplnenej hale v Hlohovci víťazstvo našich: Šanca na postup žije!
Zdroj: TASR

Slovenskí hádzanári urobili v sobotu dôležitý krok k postupu do baráže o MS 2017 vo Francúzsku. V zaplnenej hale v Hlohovci si najmä vďaka vydarenému prvému polčasu poradili s Litvou 31:27 a zrejme kľúčový duel ich čaká na rovnakom mieste už najbližšiu stredu, keď privítajú lídra skupiny Bosnu a Hercegovinu. V kádri trénera Liptáka nechýbajú ani hráči domácej Sporty.

Zverenci trénera Martina Liptáka vlani v novembri prehrali v Bosne 25:29 a keďže pri rovnosti bodov rozhodujú vzájomné zápasy, budú musieť v odvete vyhrať aspoň štvorgólovým rozdielom. Slováci potom zakončia kvalifikačné boje na budúci víkend na pôde outsidera z Kosova (17. januára).

Najlepším strelcom SR so šiestimi gólmi bol nestarnúci Radoslav Antl. „Videl som v našej hre iba pozitíva. Vybehli sme na nich a v prvom polčase sme im nedali šancu. Rozhodli sme výbornou obranou, protiútokom a gólmi z druhej vlny. Potom sa už zápas vlastne iba dohrával,“ hodnotil 37-ročný hráč.

Aj jemu je jasné, že kľúčový zápas čaká jeho tím proti Bosne. „Prehrali sme u nich, remizovali v Litve a tak nám nezostáva nič iné, iba ich doma zdolať aspoň o štyri. Na domácej pôde to ale nie je nič nereálne, hoci súper má veľmi kvalitné mužstvo. Verím, že publikum v Hlohovci nám k tomu pomôže ešte viac,“ dodal Antl.

Môže vás zaujímať:

Vydarené VIDEO, ktoré by mal vidieť každý Hlohovčan: Tento šport si to u nás zaslúži!

Športový sviatok v Hlohovci: Tuhý boj o miestenku na majstrovstvá sveta, v kádri Slovenska aj hráč Sporty!

Lipták pred vrcholom kvalifikácie riešil problémy v kádri: Šancu dostanú ďalší hráči Hlohovca!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM