Barbara Dallosová Regióny

V Žiari snežienky, v Kremnici iný svet: Ťažko uveriť, že tieto FOTO delí len pár kilometrov

Zatiaľ čo Žiarčania vyťahujú slnečné okuliare, o niekoľko kilometrov ďalej sa obyvateľom zídu skôr snehule. Fotky hovoria za všetko :)

Ilustračný obrázok k článku V Žiari snežienky, v Kremnici iný svet: Ťažko uveriť, že tieto FOTO delí len pár kilometrov
Zdroj: Dnes24.sk

Zdá sa, že aprílové vrtochy počasia tento rok prišli už vo februári. V Žiari nad Hronom sme si tento týždeň prešli azda všetkým – prekvapivo teplým pondelkom, upršanými popoludniami aj hustým snežením, ktoré ale netrvalo dlhšie než pár minút a biela prikrývka po ňom nezostala.

Dnes vidia Žiarčania pri pohľade z okna opäť slnečné počasie. Tradičnými poslami jari by v tomto období mali byť snežienky. Kvitnúť začínajú najčastejšie v priebehu februára a marca. V Žiari už prvé biele hlavičky vykukli. Na Ul. Cyrila a Metoda je to pod oknami domov snežienkami doslova posiate. Fotky nám poslala čitateľka (v galérii).

V len niekoľko kilometrov vzdialenej Kremnici to ale na príchod jari zatiaľ nevyzerá. Sneh sa na rozdiel od žiarskych ulíc na chodníkoch v historickom mestečku udržal. Kremničania sa tak prechádzajú bielymi ulicami a odhrabávaniu áut sa pred odchodom do práce nevyhli.

Zaujíma vás, čo na nás počasie chystá ďalej? Pozrite si predpoveď Jána Wolfa pre Žiar nad Hronom na nasledujúci dni.

Zostaňte v obraze. Aktuálnu informácie o počasí vždy nájdete aj na našom portáli. Na ľavej lište hlavnej stránky Žiar 24 okrem kalendára či denného menu nájdete aj aktuálnu predpoveď pre Žiar nad Hronom a Kremnicu. Predpoveď vo forme časového harmonogramu ukazuje očakávanú teplotu na jednotlivé hodiny dňa so symbolmi (dážď, oblačnosť, sneženie …), informáciou o rýchlosti vetra aj o čase východu a západu slnka.

V Žiari kvitnú symboly jari, Kremničania chodia po bielych uliciach
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM