Aktualizované Správy Regióny

V Žilinskom kraji je mimoriadna situácia pre snehovú kalamitu v 37 samosprávach

V súvislosti so snehovou kalamitou pokračuje v našom kraji mimoriadna situácia v troch mestách a 34 obciach. Tu je ich zoznam.

Ilustračný obrázok k článku V Žilinskom kraji je mimoriadna situácia pre snehovú kalamitu v 37 samosprávach
Zdroj: TASR

Mimoriadna situácia v súvislosti so snehovou kalamitou bola v utorok ráno v Žilinskom kraji vo dvoch mestách a 25 obciach. Informoval o tom v pondelok vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý.

Okresné úrady v Námestove a Čadci vyhlásili v utorok 115. januára mimoriadnu situáciu v súvislosti so snehovou kalamitou na území celých okresov. Celkovo je mimoriadna situácia v Žilinskom kraji vyhlásená v troch mestách a 34 obciach. Informoval o tom vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý.

Na území okresu Námestovo je mimoriadna situácia v Námestove a 11 obciach, na území okresu Čadca v mestách Čadca, Krásno nad Kysucou a 11 obciach.

V okrese Žilina je mimoriadna situácia v štyroch obciach Belá, Lysica, Terchová a Lutiše.

V okrese Dolný Kubín je mimoriadna situácia vyhlásená v troch obciach, v okrese Martin v troch obciach, v okrese Kysucké Nové Mesto v jednej obci a v okrese Ružomberok v jednej obci.

Podľa vedúceho odboru krízového riadenia žilinského okresného úradu sa naplnili predpovede o výdatnosti sneženia. „Situácia je zlá najmä v severnej časti Žilinského kraja. Pravdepodobne nasneží tých 30 centimetrov. Pribúdajú ďalšie obce s mimoriadnou situáciou na Kysuciach, v okresoch Námestovo, Ružomberok a Martin. Je to plošnejšie ako na začiatku roka, na väčšej ploche napadlo viac snehu,“ uviedol Hollý.

Foto: ilustračné

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo ŽILINY a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM