Eva Mikulová Správy Regióny Zo Slovenska

V zoo stavajú náučný chodník Lužný les. Nebudú chýbať ani hady

Interaktívny náučný chodník je súčasťou projektu slovensko-maďarskej prihraničnej spolupráce v rámci programu Interreg zameraného na ochranu pôvodnej fauny.

Ilustračný obrázok k článku V zoo stavajú náučný chodník Lužný les. Nebudú chýbať ani hady
4
Galéria
Zdroj: ZOO Košice

Centrálna časť košickej Zoologickej záhrady v tomto roku dostane novú tvár. Za chovným zariadením gibonov zlatolícich už teraz môžu návštevníci pozorovať čulý stavebný ruch. Súvisí s realizáciou projektu slovensko-maďarskej prihraničnej spolupráce v rámci programu Interreg zameraného na ochranu pôvodnej fauny.

Partnerom je Zoo Budapešť

Ako informuje košická zoo na svojej stránke, už júni otvoria interaktívny náučný chodník Lužný les, ktorý prechádza prirodzeným biotopom horského lužného lesa.

Na 140 metroch stretnú návštevníci okrem iného nadživotné 3D modely plazov a obojživelníkov. Súčasťou chodníka budú aj interaktívne tabule a vyhliadkové terasy, z ktorých budú môcť návštevníci pozorovať tahry či plameniaky. Len pár desiatok metrov odtiaľ rastú ukážkové terária pre pôvodné druhy plazov a obojživelníkov.

Súčasťou projektu sú tiež tri voliéry, ktoré pribudli v areáli ZOO vlani. Rozpočet projektu Slovenské a maďarské zoologické záhrady pre ochranu pôvodnej fauny v prihraničných regiónoch pre ZOO Košice predstavuje 542 tisíc eur.

Hlavným partnerom tohto projektu je ZOO Budapešť, ktorá prostriedky z fondov EU využije na rekonštrukciu záchranného a rehabilitačného centra. Pred tromi rokmi otvorili Chovné zariadenie pre kozorožce sibírske, ktoré taktiež financovali z prostriedkov EU v rámci prihraničnej slovensko-maďarskej spolupráce v programe Interreg.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM