Aktualizované Správy

Vadala mal telefonovať s Robertom Ficom: Píšu o tom talianske noviny

Talianska prokuratúra mala zistiť, že podnikateľ Antonino Vadala údajne pred rokmi telefonoval s vtedajším premiérom SR Robertom Ficom.

Ilustračný obrázok k článku Vadala mal telefonovať s Robertom Ficom: Píšu o tom talianske noviny
Zdroj: TASR

Talianska prokuratúra v roku 2012 zistila, že taliansky podnikateľ Antonino Vadala telefonoval s vtedajším premiérom SR Robertom Ficom (Smer-SD). Podľa Denníka N o tom informoval v stredu taliansky denník La Repubblica.

Podľa strany SaS by sa informáciami mala zaoberať polícia. „Polícia by mala začať okamžite konať a predsedu Smeru-SD Fica vypočuť a požiadať o spoluprácu aj talianske orgány,“ reagovali liberáli.

Talianskeho podnikateľa Vadalu v máji 2018 eskortovali zo SR do Talianska na základe európskeho zatýkacieho rozkazu.

Slovenská polícia ho zadržala 13. marca 2018, najprv bol v tzv. predbežnej väzbe, následne vo vydávajúcej väzbe v Košiciach. V krajine pôvodu je stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení s cieľom nezákonného obchodovania s drogami.

Vadala, ktorý žil a podnikal na východnom Slovensku, so svojím vydaním súhlasil. O aktivitách a kontaktoch tohto podnikateľa na Slovensku písal predtým aj zavraždený investigatívny novinár Ján Kuciak.

Predseda strany Smer-SD a expremiér Robert Fico odmietol, že by sa poznal s talianskym podnikateľom Antoninom Vadalom. Reagoval tak na informácie zverejnené talianskym denníkom La Repubblica.

„Robert Fico nepozná Antonina Vadalu. Ide len o účelovú snahu burcovať vášne pred zajtrajším dňom a odpútať pozornosť od daňových podvodov Andreja Kisku, na ktoré dnes Robert Fico poukázal,“ uviedol vedúci tlačového oddelenia Smeru-SD Ján Mažgút.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM