Webnoviny - Svet

Vancouver si uvedomuje kvality Zdena Cháru

WEBNOVINY.SK

Hráči tímu Vancouver Canucks Alex Burrows (vľavo) a Chris HigginsFoto: SITA, AP BOSTON 29. mája (WEBNOVINY) – O elimináciu súrodeneckého dua Daniela a Henrika Sedinovcov, ťahúňov ofenzívy Vancouveru Canucks, by sa v blížiacom sa finále play-off 2010/2011 v zámorskej hokejovej NHL mal postarať slovenský kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára. Tréneri i hráči „kosatiek“ si uvedomujú kvality fyzicky disponovaného hrá­ča.

„Mám veľmi rád ´Z´, je to jeden z najlepších ľudí, ktorých môžete stretnúť a zároveň to je skvelý hokejista. Určite bude dôsledne brániť Sedinovcov, no nedá sa to celý zápas. Som presvedčený, že dvojičky si so svojim partnerom v útoku Alexom Burrowsom vypracujú niekoľko šancí v každom zápase,“ povedal asistent hlavného trénera Vancouveru Rick Bowness periodiku The Province. Bowness pozná 34-ročného trenčianskeho rodáka z čias svojho pôsobenia pri kormidle New Yorku Islanders v sezóne 1997/1998, kde práve pod jeho taktovkou začal Chára svoju kariéru v kanadsko-americkej profilige.

„Ide o jedného z najlepších obrancov v celej NHL, to je zrejmé. Je fyzicky disponovaný, dôrazný, má veľké rozpätie rúk, výborne cloní pred bránkou. Myslím si však, že by na neho mohol platiť sústredený tlak. Určite to ale nebudeme mať proti nemu jednoduché,“ vyhlásil spomenutý Burrows.

Päťnásobný účastník Zápasu hviezd NHL Chára sa v roku 2009 tešil zo zisku Norrisovej trofeje pre najlepšieho beka v elitnej zámorskej súťaži a jeho meno sa nachádza aj na trojčlennom zozname aktuálne nominovaných hráčov.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM