Barbara Dallosová Regióny

Vandali si vystrelili zo žiarskych zaľúbencov: Toto sa stalo z ich sľubu vernosti!

Navždy zaklapnutý zámok s menami zaľúbencov má byť symbolom doživotnej vernosti. Žiarsky stĺpik vernosti sa ale po vyčíňaní vtipálka zmenil na niečo iné.

Ilustračný obrázok k článku Vandali si vystrelili zo žiarskych zaľúbencov: Toto sa stalo z ich sľubu vernosti!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Mako a Maťa, Kika a Tomáš, či Lucka a Peťo. Aj to sú jedny z párov, ktoré sa rozhodli svoju lásku spečatiť aj symbolicky, zavesením zámku s menami na kovovú konštrukciu stĺpika vernosti. Ten stojí v žiarskom Parku Štefana Moysesa pri vchode do minizoo.

Keď pred takmer tromi tento celosvetový trend prišiel aj do nášho mesta, sieťové očká boli prázdne. Dnes už majú páry problém nájsť pre svoj zámok miesto. Desiatky na sebe natlačených zámkov svedčia o popularite tohto romantického nápadu. Získal si obľubu zaľúbencov, ale aj novomanželov.

Za čas existencie stĺpika ho stihli poznačiť aj poveternostné podmienky. Kovová konštrukcia i tabuľka s nápisom sú o poznanie hrdzavejšie. Podľa slov primátora Petra Antala mesto o zlom stave vie. ,,Určite sa na jar spraví náprava, či už sa tabuľka ošetrí novým náterom, alebo vymení za celkom novú," hovorí Antal.

Vlhkosť však nie je jediná, ktorá sa s mekkou žiarskych romantikov pohrala. Stĺpik totiž padol do oka ja vandalom. Na to, aby jeho filozofiu dokonale prekrútili, im stačilo nájsť vo vrecku fixku. A práve zákerne použitá predpona na tabuľke spravila zo stĺpika vernosti stĺpik nevernosti. Stačilo teda málo a zo zo všetkých zaľúbencov, ktorí si tu poistili svoju lásku zamknutím, sa akoby stali záletníci.

Stačí jedna slabika a zo zaľúbencov sú záletníci
3
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM