Rôzne

Varovanie odborníkov: Upozorňujú na lepidlo na umelé nechty a farbu na tetovanie

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR varuje pred nebezpečnou kozmetikou. Ide výrobok na bielenie pokožky, lepidlo na umelé nechty a farby na tetovanie. Telu môžu napríklad spôsobiť alergické reakcie.

Ilustračný obrázok k článku Varovanie odborníkov: Upozorňujú na lepidlo na umelé nechty a farbu na tetovanie
4
Galéria
Zdroj: TASR

„Výrobky sa môžu nachádzať aj na Slovensku,“ povedal hlavný hygienik SR Ján Mikas z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ). Produkty nahlásili do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) kontrolóri v Nórsku, Nemecku a Taliansku.

Lepidlo na umelé nechty s názvom Sheba Nails brush on Resin je pôvodom z USA s číslom výrobnej dávky: Lot nr. 0316. Výrobok na bielenie pokožky Lightening Beauty Lotion výrobcu uvedeného nemá, má značku: BSQ/Caro bright, ide o výrobné dávky: Lot: L 16351A s čiarovým kódom: 8 713887000088.

Nevhodných farieb na tetovanie je viac. Kontrolóri za problémové označili tie s názvom Bright Red značky Intenze pôvodom z USA s výrobným označením SS241, Dark Red značky Eternal Ink pôvodom z USA (výrobná dávka: 11.06.15) a Lighting Yellow takisto značky Eternal Ink s výrobnou dávkou 16488.

Varovanie odborníkov: Upozorňujú na lepidlo na umelé nechty
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM