Regióny Regióny Regióny Regióny Regióny

Vašková porazila najsilnejšiu ženu sveta

Bardejovská siláčka Jana Vašková znova úspešná v Maďarsku.

Ilustračný obrázok k článku Vašková porazila najsilnejšiu ženu sveta
Zdroj: KSTaK Matej Bardejov

BALATONELLE/BAR­DEJOV. Vo švtrtok 29. júla sa v Maďarskom Balatonelle konalo medzinárodné stretnutie za účasti najsilnejších žien Maďarska, Rumunska, Slovenska a aktuálnej svetovej jednotky, víťazky Arnold classic 2017 v kategórii profesionálok, Lieffy Inglas z Californie v USA. Bardejovská siláčka a dvojnásobne najsilnejšia žena Slovenska Jana Vašková opäť predviedla svoje silové kvality keď dokázala zdolať najsilnejší ženu sveta.

Súťaž bola veľmi náročná, pretože až tri disciplíny zo štyroch sa vykonávali priamo vo vode. Jana Vašková vyhrala tri disciplíny zo štyroch. Dominovala hlavne v prvej disciplíne – v mŕtvom ťahu s 205 kg, kde zvládla šesť opakovaní. Súperky spravili najviac tri opakovania. Ťažká disciplína bola aj prevaľovanie 300 kg pneumatiky, ktorá bola ponorená vo vode, čo značne pridalo na jej záťaži. Jana ju opäť vyhrala. Zvíťazila aj v disciplíne prehadzovanie 80 kg skaly na počet opakovaní a stala sa tak celkovou víťazkou podujatia.

Jej výsledky na tohtoročných medzinárodných podujatiach ju týmto posunuli na súťaž o najsilnejšiu ženu sveta, ktorá sa bude konať 15. septembra v Las Vegas v USA, na ktorej je už teraz nahlásených viac ako sto pretekárok z rôznych kútov sveta. V prípade úspechu bude mať zaručený automatický postup na prestížnu súťaž najvyššieho kalibru, ktorá je organizovaná Arnoldom Schwarzeneggrom, známa pod názvom Arnold classic professional. Veľká vďaka patrí všetkým tým, ktorý ju podporujú v jej športovej činnosti, ako aj všetkým fanúšikom, ktorí jej držia palce.

Jana Vašková
5
Galéria
Zdroj: KSTaK Matej Bardejov
Zdroj: KSTaK Matej Bardejov
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM