Viktória Botošová Krimi

Vážna dopravná nehoda: V akcii aj leteckí záchranári, najťažšie zranená v novozámockej nemocnici!

Po zrážke dvoch osobných áut bolo na mieste, podľa policajnej správy, viacero zranených, ktorých z auta museli najskôr vyslobodiť hasiči. Zasahoval aj vrtuľník, ktorý pristál neďaleko miesta nehody.

Ilustračný obrázok k článku Vážna dopravná nehoda: V akcii aj leteckí záchranári, najťažšie zranená v novozámockej nemocnici!
Zdroj: Dnes24.sk

K dopravnej nehode s ťažkým zranením došlo ráno 13. januára 2016 o 7:30 hod. pred obcou Patince. Vodička osobného motorového vozidla Renault Clio, podľa slov hovorkyne KR PZ v Nitre Boženy Bruchterovej, pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, dôsledkom čoho dostala šmyk a prešla do protismeru, kde sa čelne zrazila s osobným motorovým vozidlom Škoda Fábia.

Zasahoval aj vrtuľník

Po zrážke dvoch osobných áut bolo na mieste viacero zranených, ktorých z auta museli najskôr vyslobodiť hasiči. Pri nehode sa zranila celá posádka z vozidla Renaul. „Vodička a dve spolujazdkyne boli prevezené do nemocnice v Komárne, jedna spolujazdkyňa bola s ťažkými zraneniami transportovaná no novozámockej nemocnice letecky,“ vysvetľuje Bruchterová.

Posádka vrtuľníka na mieste prevzala do svojej starostlivosti najvážnejšie zranenú ženu, ktorá bola v bezvedomí a mala viacero vážnych zranení. „Po ošetrení a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu ju vo vážnom stave vrtuľníkom previezli do nemocnice v Nových Zámkoch, kde ju odovzdali lekárom Kliniky anesteziológie a intenzívnej medicíny. Ostatných zranených ošetrili a previezli do nemocnice pozemní záchranári, " vysvetľuje Zuzana Turočeková z vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE.

Ako pokračuje policajná hovorkyňa, vodička (40) z vozidla Škoda Fábia bola taktiež prevezená do nemocnice v Komárne. Obidvom vodičkám bude podľa polície v nemocnici odobratá krv na zistenie alkoholu. „Na vozidlách vznikla predbežne škoda vo výške 15 000 €. Presná príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania,“ uvádza.

Polícia varuje

Polícia vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, vodičov, chodcov a cyklistov k mimoriadnej opatrnosti na cestách. „Kombinácia dažďa, mrholenia, námrazy a tmy si vyžaduje maximálnu koncentráciu. Vodiči by si preto mali pamätať, že jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam,“ upozorňuje Bruchterová.

Ako doplnila, dôležité je jazdiť opatrne, medzi vozidlami dodržiavať bezpečnú vzdialenosť a brzdiť uvážene a včas. „Jazdite preto tak, aby ste sa vždy vrátili k svojim blízkym a majte na pamäti, že radšej stratiť v živote minútu, ako pre minútu stratiť život,“ ukončila.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM