Rastislav Búgel Krimi

Veľká akcia zameraná proti autičkárom! Zaistili autá a nehnuteľnosti za 4 MILIÓNY eur

Finančná správa rozbehla akciu s názvom LOTUS. Zamerala sa na ľudí obchodujúcich s dovezenými autami.

Ilustračný obrázok k článku Veľká akcia zameraná proti autičkárom! Zaistili autá a nehnuteľnosti za 4 MILIÓNY eur
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Finančná správa počas prvého aprílového týždňa na celom Slovensku zorganizovala akciu s názvom LOTUS. Bola zameraná na „rizikových a nepoctivých daňovníkov, ktorí obchodovali s dovezenými motorovými vozidlami tzv. autičkárov.“

Majetok za milióny

V akcii boli daňoví kontrolóri a daňoví exekútori. Vďaka ich práci a sofistikovanej analytike a medzinárodnej výmene informácií boli subjekty identifikované a následne im bol zaistený obrovský majetok.

Konkrétne išlo o 9 áut, dom, chatu a finančné prostriedky na bankových účtoch (260-tisíc eur) v celkovej hodnote 4 milióny eur.

„Finančná správa takýmto spôsobom využíva zákonné možnosti predbežne zabezpečiť majetok rizikových daňových subjektov až do právoplatného rozhodnutia vo veci. Cieľom je zabrániť im zbaviť sa tohto majetku alebo ho previesť na iné osoby. Zabezpečený majetok môže FS následne využiť v rámci vymáhania vzniknutých nedoplatkov,“ vysvetľuje finančná správa.

Ako to funguje?

Nejde o prvú takúto akciu. Finančná správa už koncom minulého roka zasiahla voči obchodníkovi s autami, ktorý využíval tzv. zmiznutých obchodníkov.

„Teda spoločnosti, ktoré formálne nakupovali motorové vozidlá vo svojom mene a následne si vysokú daňovú povinnosť z titulu nákupu vozidiel z iných členských štátov EÚ kompenzovali odpočítaním dane z fiktívnych zdaniteľných plnení. Tomuto predajcovi bola na základe uložených predbežných opatrení na bankovom účte zaistená suma viac ako 550-tisíc eur,“ dodáva finančná správa s tým, že na takéto subjekty sa bude zameriavať aj v budúcnosti.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

AKCIA LOTUS 🟢 👉 zaistili sme 9 áut, dom, chatu, peniaze na účtoch 👉 celková výška rizikovej dane presahuje 4. mil....

Posted by Finančná správa on Tuesday, April 16, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM