Erik Bojničan Zo Slovenska

Veľká investícia, ktorá mieri do Hlohovca: Už sa vie, o ktorú firmu ide!

Radnica prezradila najnovšie informácie o investícii, ktorá mieri do Hlohovca. O akú spoločnosť sa jedná a koľko miest má pribudnúť?

Ilustračný obrázok k článku Veľká investícia, ktorá mieri do Hlohovca: Už sa vie, o ktorú firmu ide!
Zdroj: TASR

Ako sme vás pred časom prezradili, do Hlohovca mieri nová investícia, o ktorej informoval primátor Miroslav Kollár. Podľa najnovších informácií z radnice sa jedná o spoločnosti Plastic Omnium Auto Exteriors, s.r.o. – výrobcu plastových komponentov pre automobilový priemysel.

Spoločnosť podľa mesta plánuje v rokoch 2017 – 2020 preinvestovať v priemyselnom parku v Hlohovci 50 miliónov eur a vytvoriť 500 nových pracovných miest, čím by sa stala tretím najväčším zamestnávateľom v regióne.

Výroba spoločnosti je podľa mesta Hlohovec zameraná na dodávanie plastových komponentov pre automobilku Jaguar Landrover v Nitre. „Investícia v rozsahu cca 50 miliónov eur by mala odštartovať výstavbou novej haly a spustením výrobného procesu už v roku 2017. Zámerom investora je rozšíriť súčasnú výrobnú prevádzku o dve nové výrobné haly – prvú s rozlohou 17 000 m2, v druhej rozvojovej fáze je cieľom Plastic Omnium ďalšia hala s rozlohou až do 22 000 m2,“ uviedla referentka pre komunikáciu a vonkajšie vzťahy Zuzana Hrinková Siebenstichová s tým, že finálne dokončenie novej výrobnej haly a uvedenie lakovacej linky do prevádzky je plánované na rok 2020.

Plastic Omnium podľa radnice považuje pôsobenie v Hlohovci za prioritu s priaznivými vplyvmi nielen na rozvoj mesta, ale aj širšieho regiónu, pričom investícia má potenciál vytvoriť približne 500 nových kvalifikovaných pracovných miest s dlhodobou perspektívou rozvoja.

„Našou prioritou je dlhodobé efektívne a ústretové pôsobenie v meste Hlohovec s dôrazom na rozvoj inovatívnych výrobných postupov a napĺňanie nielen obchodných, ale aj sociálnych aspektov v súčinnosti s miestnou samosprávnou. Trvalé investície a možné nadväzujúce investície v budúcnosti sú známkou trvalého angažovania sa spoločnosti v regióne,“ uvádza Plastic Omnium v predloženom investičnom zámere.

Ako ďalej uviedla Hirnková Siebenstichová, tento investičný zámer korešponduje s Programom rozvoja mesta Hlohovec na roky 2016 – 2023, ktorý si kladie za prioritu zlepšiť kvalitu mestského prostredia a prilákať v nasledujúcich rokoch do mesta 1000 nových obyvateľov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Hlohovca a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM