Alexandra Kolínská Správy

Veľká novinka na obľúbenej sociálnej sieti: Pozrite si, čo vymyslel Facebook!

Veľká a zaujímavá novinka na známej sociálnej sieti. Facebook prišiel s pozoruhodným nápadom. Ten sa týka reakcií na zdieľané príspevky.

Ilustračný obrázok k článku Veľká novinka na obľúbenej sociálnej sieti: Pozrite si, čo vymyslel Facebook!
Zdroj: TASR

Vedenie sociálnej siete Facebook sa opäť trošku pohralo s funkciami. Sledovali požiadavky ľudí a vymysleli špeciálne tlačidlo, ktoré vraj mnohým uľahčí život. Pozrite sa, čo skrýva!

Celý rad emócií

Jedna z najznámejších spoločností sveta oznámila, že sa rozhodla zahájiť pilotný test nového vyjadrovania reakcií na príspevky. Do života tak uvádza šesticu emotikonov. Okrem obľúbeného tlačidla LIKE tak užívateľ bude môcť ohľadne zdieľaného obrázku či napríklad statusu vyjadriť aj celý rad emócií – ako je napríklad láska, smútok, šťastie či hnev. Emotikony budú umiestnené vedľa povestného tlačidla palec hore.

„Ako môžete vidieť, nejde o žiadne tlačidlo dislike. Študovali sme, ktoré pripomienky a reakcie sú najčastejšie vyjadrované cez Facebook, potom sme pracovali na návrhu zážitku, aby vyzeral elegantne a zábavne,“ uviedol Chris Cox, hlavný produktový manažér Facebooku.

Známa spoločnosť sa rozhodla túto novinku najskôr zaviesť v v Španielsku a Írsku. „Od dnešného dňa môžu začať používať emotikon, či už milujúci, wow-ing alebo vyjadrujúci sústrasť – k príspevkom na Facebooku dotknutím tlačidla na obrazovke (mobily), alebo dlhým stlačením tlačidla Like (stolové počítače/note­booky), kdekoľvek ho uvidia. Použijeme aj spätnú väzbu od používateľov k zlepšeniu funkcie a dúfame, že dorazí k všetkým už čoskoro,“ dodáva Cox.

Reagujú na skúsenosti z praxe

Novinka známej sociálnej siete reaguje na bežnú prax. Často sa totiž stáva, že k nejakému príspevku, či zdieľanému článku média nie je príliš vhodné stlačiť tlačidlo LIKE. Palec hore nie je to pravé orechové napríklad, keď ide o nejakú tragédiu, alebo inú smutnú správu či udalosť. Aj na Slovensku sa tak občas objavujú pod príspevkami médií diskusie typu: „Ako môže dať človek k článku pojednávajúcom o smrteľnom nešťastí tlačidlo LIKE.“

„Písanie na mobile je náročné a tieto emotikony sú spôsob, ako jednoduchšie vyjadriť reakciu na príspevok,“ povedal riaditeľ produktového oddelenia Adam Mosser pre portál techcrunch.com. Podľa jeho slov ľudia už aj tak používali rôzne nálepky ako „bezslovný“ spôsob vyjadrenia reakcií na príspevky, toto však bude pre používateľov vraj rýchlejšia možnosť.

Pozrite si v našej fotogalérii prvé foto, ako novinka Facebooku vyzerá.

Facebook a jeho čerstvá novinka
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM