Barbara Dallosová Krimi

Veľká pátracia akcia: Žiarčan Lukáš (17) zmizol bez stopy, rodina je zúfalá

Po nezvestnom mladíkovi pátrajú desiatky policajtov, hasičov i dobrovoľníkov, na pomoc mieri aj vrtuľník ministerskej letky. Nevideli ste ho?

Ilustračný obrázok k článku Veľká pátracia akcia: Žiarčan Lukáš (17) zmizol bez stopy, rodina je zúfalá
Zdroj: TASR

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková, polícia v Žiari nad Hronom sa na občanov obracia s prosbou o pomoc a spoluprácu pri pátraní po sedemnásťročnom Lukášovi. Mladík zo Žiaru nad Hronom sa podľa slov hovorkyne nevrátil domov a rodina má o neho veľký strach. Nezvestnosť chlapca podľa polície oznamovala jeho matka, ktorá uviedla, že ho naposledy videla v nedeľu (1.10.) v obedňajších hodinách, kedy z domu odišiel s tým, že ide do mesta za kamarátmi, presné miesto však neuviedol.

,,Mladík mal pri sebe mobilný telefón, ktorý je však vypnutý. Lukáš sa najčastejšie zdržiaval na ihrisku za budovou Tatra banky na Námestí Matice slovenskej v Žiari nad Hronom. Navštevoval kultúrny dom na Ul. SNP v Žiari nad Hronom, kde chodil na tréningy bojového umenia. S kamarátmi navštevoval pohostinstvo „Žiarčan“ na Sládkovičovej ulici a tiež „TV CAFE“ na Ul. SNP v Žiari nad Hronom," opisuje policajná hovorkyňa možné vodítka.

Po Lukášovi podľa slov polície od nedele pátrajú desiatky policajtov, hasičov i dobrovoľníkov, dnes (2.10.) bude pri pátraní pomáhať aj vrtuľník letky Ministerstva vnútra SR.

Podľa policajného opisu je Lukáš približne 170 centimetrov vysoký strednej postavy, má hnedé oči a rovné tmavohnedé vlasy ostrihané na krátko. Oblečené mal čierne tepláky s bielym nápisom Limited, modrú mikinu s neznámym červeným nápisom, sivú obuv zn. Nike a čiernu vetrovku s neznámym vzorom na prednej aj zadnej strane.

,,Prosíme občanov, ktorí by vedeli poskytnúť akékoľvek bližšie informácie k nezvestnému 17-ročnému Lukášovi, aby tak urobili na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo na známom telefónnom čísle 158," vyzýva na záver Kováčiková.

Článok sme aktualizovali tu: Pátranie po žiarskom tínedžerovi skončilo: Lukáš prišiel na políciu

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM