Jakub Forgács Správy Ostatné športy Rôzne

Veľká pocta pre Fialkovú. Pretekárka bystrickej Dukly kráľovnou biatlonovej stopy

Jej úspechy neboli prehliadnuté. Kráľovnou biatlonovej stopy sa po roku opäť stala Paulína Fialková.

Ilustračný obrázok k článku Veľká pocta pre Fialkovú. Pretekárka bystrickej Dukly kráľovnou biatlonovej stopy
26
Galéria
Zdroj: TASR

Kráľovnou biatlonovej stopy sa stala Paulína Fialková. Na štvrtkovom slávnostnom vyhlásení v hoteli Sitno vo Vyhniach zarezonovalo jej meno rovnako ako vlani najviac a druhýkrát za sebou sa ozdobila korunou pre najvýraznejšiu biatlonovú osobnosť uplynulej zimy.

Za zvukov fanfár sa pripomenuli všetky najcennejšie výsledky Paulíny Fialkovej, zverenky Anny Murínovej vo VŠC Dukla Banská Bystrica. Najviac pozornosti si zaslúžilo jej 10. miesto na MS v rakúskom Hochfilzene a bola aj súčasťou 8. štafety. Aj keď Anastasia Kuzminová s 8. priečkou v šprinte stanovila na MS výsledkový strop výpravy, P. Fialkovú viac zviditeľnili výsledky v seriáli SP, nad ktorými vyčnievalo kariérne maximum, 5. miesto v stíhačke v Kontiolahti. V konečnom poradí SP podložila 31. miesto 13-timi bodovanými umiesteniami.

Vlani sa kráľovnou na vyhláseni v Dolnom Kubíne stala Paulína Fialková premiérovo, najmä za medailové prieniky na ME a umiestnenia v top desiatke v seriáli Svetového pohára. Teraz vo veku 24 rokov si rovnakú poctu zaslúžila o to viac, že vo výsledkovej bilancii bola lepšia ako šesťnásobná kráľovná biatlonovej stopy Anastasia Kuzminová. Dvojnásobná olympijská víťazka najvýraznejšie výsledky slovenského biatlonu taktiež umocnila, s ocenením za mimoriadny výsledok v sezóne. V celkovom hodnotení SP skončila Kuzminová 40-ta, keď sa sústredila hlavne na svoj osobný boj so zdravím. S podlomeným až zázračne skončila na MS v Hochfilzene ôsma v šprinte, predtým bola šiesta v šprinte v pretekoch SP v Pokljuke a deväťkrát bodovala v hodnotení SP.

Medailové ťaženie Paulíny Fialkovej
26
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM