Filip Chudý Správy

Veľká rekonštrukcia nielen Orlovského mosta sa blíži: Čoho všetkého sa dotkne?

V našom meste a okolí sa bude rekonštruovať dopravná infraštruktúra, pričom sa to na úvod bude týkať Orlovského mosta. Čo sa na ňom má robiť?

Ilustračný obrázok k článku Veľká rekonštrukcia nielen Orlovského mosta sa blíži: Čoho všetkého sa dotkne?
Zdroj: Dnes24.sk

Rozpočet Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) na roky 2018 – 2020 obsahuje medzi investičnými projektmi v doprave informáciu, že „Rekonštrukcia cesty č. II/517 Považská Bystrica (Most Orlové) – Domaniža – ETAPA č. 1“ vo výške 5 333 321 eur má dobu realizácie marec až november 2018. Preto nás zaujímalo, v akej fáze je tento projekt a kedy by sa malo začať s prácami.

„Konkrétny termín začiatku stavebných prác závisí od ukončenia aktuálne prebiehajúceho procesu verejného obstarávania. Etapa č. 1 zahŕňa rekonštrukciu cesty v dĺžke 3,59 km, teda od 0,00 km do 3,59 km, jej súčasťou je aj Most Orlové a ďalšie dva mostné objekty,“ uviedla Veronika Rezáková, vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK.

Ako ďalej prezradila, na Orlovskom moste sa počíta s komplexnou rekonštrukciou, teda odstránením mostného zvršku a odvodnenia, revíziou výstuže mosta, jej doplnením a zosilnením, vybudovaním nového mostného zvršku a odvodnenia, vybudovaním chodníka, osadením zábradlia a zvodidiel a tiež s výmenou osvetľovacej sústavy.

Časovú realizáciu prác na ďalších etapách podľa Rezákovej slov nie je momentálne možné časovo zadefinovať. „Jednotlivé etapy prác sú rozdelené vzhľadom na záťaž cesty a finančnú náročnosť prác. Celý úsek cesty, na ktorý je spracovaná projektová dokumentácia, vedie po 14,470 km za obcou Domaniža,“ doplnila.

TSK nám tiež poskytol územné členenie projektu na etapy v podobe kilometrov, my sme podľa cestnej databanky Slovenskej správy ciest dané miesta na ceste II/517 lokalizovali.

  • 0,000–3,590 km (Orlovský most – križovatka pri športovej hale)
  • 3,590–5,740 km (križovatka pri športovej hale – koniec Považskej Bystrice)
  • 5,740–7,130 km (koniec Považskej Bystrice – začiatok Prečína)
  • 7,130–9,520 km (začiatok Prečína – koniec Prečína)
  • 9,520–12,797 km (koniec Prečína – začiatok Domaniže)
  • 12,797–14,470 km (začiatok Domaniže – koniec Domaniže)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM