Správy

Veľká zmena v známej dedine neďaleko Žiaru: Starosta hovorí o rarite, FOTO

Priestranstvo pred obecným úradom tu prejde veľkou zmenou. Ide o investíciu za 112000 eur. Pozrite podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Veľká zmena v známej dedine neďaleko Žiaru: Starosta hovorí o rarite, FOTO
2
Galéria
Zdroj: TASR

Rozľahlá a neupravená križovatka pre obecným úradom v obci Prestavlky (okres Žiar nad Hronom) sa v týchto dňoch mení na nový kruhový objazd. Takéto dopravné riešenie v centre obce je zatiaľ v tomto regióne podľa starostu Jána Abraháma raritou.

Toto priestranstvo sme sa rozhodli rekonštruovať z toho dôvodu, že bolo dlhodobo, minimálne 30 rokov rozbité,“ poznamenal s tým, že ide vlastne o križovatku pred obecným úradom a zároveň pri materskej škole.

Na projekt získala obec dotáciu z programu rozvoja vidieka. Súčasťou rekonštrukcie sú aj dve nové autobusové zastávky, jedna pri kruhovom objazde a druhá pri miestnom obchode, a dva chodníky.

Niektoré stavebné objekty ako parkovisko pri obecnom úrade a chodník z jednej strany sme museli z projektu vylúčiť, nakoľko výška dotácie bola ohraničená do 100.000 eur,“ poznamenal Abrahám s tým, že už teraz je súčasný rozpočet projektu 112.000 eur, pričom 12.000 eur tvoria vlastné prostriedky obce.

Samospráva by chcela získať dotáciu aj na vybudovanie športovo oddychovej zóny v miestnej časti Horná Trnávka. Podľa starostu ide o priestranstvo nad kostolom, kde sa v súčasnosti nachádza menšie futbalové ihrisko a altánok. „Súčasťou tohto projektu je rozšírenie altánku, spevnené plochy a posilňovacie prvky, tzv. fitnescentrum v prírode,“ dodal s tým, že v súčasnosti sa žiadosť o dotáciu na tento projekt prehodnocuje

V Prestavlkoch budujú kruháč: Pozrite prvé FOTO z výstavby
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM