Jakub Forgács Hokej

Veľké zmeny v tíme bystrických baranov: Káder opustia kapitán Hudec aj krídelník Handlovský

Správa, ktorá otrasie mnohými bystrickými hokejovými fanúšikmi. Barani prídu o dvojicu hráčov a jedným z nich je dokonca aj samotný kapitán Michal Hudec.

Ilustračný obrázok k článku Veľké zmeny v tíme bystrických baranov: Káder opustia kapitán Hudec aj krídelník Handlovský
Zdroj: TASR

„Áno, dnes oficiálne rozviažeme zmluvu s Michalom Hudecom a Lukášom Handlovským,“ potvrdil v stredu ráno pre Bystrica 24 Michal Longauer, predseda predstavenstva, riaditeľ klubu HC' 05 iClinic Banská Bystrica s tým, že viac informácií poskytnú už čoskoro.

Hudec pôsobil pod Urpínom piatu sezónu, z toho štvrtú v rade. Útočník (36) získal s banskobystrickým klubom v najvyššej súťaži bronz i striebro. V drese baranov odohral 280 zápasov, v ktorých nastrieľal 77 gólov a pripísal si 115 asistencií, v tomto ročníku nastúpil na 28 stretnutí s bilanciou 4+8. Bronzový medailista z juniorských MS 1999 a účastník svetového šampionátu v Rige 2006 hral v minulosti aj za Slovan Bratislava, Vsetín či České Budějovice. Na konte má aj 40 štartov a deväť gólov v slovenskej reprezentácii.

Handlovský je odchovancom banskobystrického hokeja, v A–tíme pôsobil tretiu sezónu v rade. Krídelník (29) strelil v najvyššej súťaži v 162 zápasoch za HC '05 dokopy 42 gólov a zaznamenal 56 asistencií, v prebiehajúcom ročníku si pripísal desať bodov (3+7) v 29 stretnutiach. Skúsenosti má aj z českej najvyššej súťaže, kde pôsobil v tíme BK Mladá Boleslav, v národnom mužstve odohral dva zápasy.

Čítajte tiež:

Barani získali novú posilu do tímu: Je ňou aktuálne najlepší strelec ligy

Káder baranov prešiel ďalšou zmenou: Tohto útočníka po novom v bystrickom mančafte už neuvidíte

Zdroj: dnes24 / tasr

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM