Ľubomír Hudačko Regióny Kultúra

Veľkolepá oslava v obrazoch: Prešovčania si napriek dažďu užili Koncert rodákov

V Prešove sme boli svedkami unikátneho Koncertu rodákov. Napriek zlému počasiu prilákal tisíce ľudí a veľkolepú oslavu sme si nenechali ujsť ani my.

Ilustračný obrázok k článku Veľkolepá oslava v obrazoch: Prešovčania si napriek dažďu užili Koncert rodákov
41
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Počas veľkého Koncertu rodákov sme mali možnosť vidieť množstvo prešovských umelcov na jednom mieste. Na amfiteátri sa ich zišlo toľko, že väčšina z nich mohla odohrať len jedinú pieseň. A napriek tomu, že podujatiu počasie neprialo, ujsť si ho nenechali tisícky ľudí. Tak zaplnený legendárny kultúrny priestor si Prešov nepamätá ani počas Dobrého festivalu v rokoch 2012 až 2014 a to pred tromi rokmi aj s účasťou Stevena Seagala.

Foto: Ľubomír Hudačko

Akciu moderoval, ako inak, Prešovčan Michal Hudák. Zabával publikom šarištinou, či dokonca prešovčinou a sem-tam vyspovedal účinkujúcich.

Plejáda Prešovčanov

Dramaturgia programu bola vyskladaná na minútu presne a priebeh programu sa musel meniť veľmi rýchlo, pretože o pár sekúnd po ukončení vystúpenia jedného interpreta sa už prihováral divákom ďalší. Podujatie otvorila Ľudová hudba Prešovčan, v ktorej sa predviedli aj Petra Humeňanská či Hanka Servická. Postupne sa na pódiu vystriedali aj legendárni Mloci, Andy Belej, Edo Klena, Michaella Papp či kapela Hrzda. Každý mal divákom čo ponúknuť a možno až teraz si mnohí našinci uvedomili, koľko známych mien z nášho mesta pochádza.

VIDEO z Koncertu rodákov: Známu hymnu mesta zahrala Komajota
1
Galéria

Zladiť všetkých na jeden termín je však ťažké, preto sa aspoň videopozdravmi uviedli aj herci Juraj Kukura, Gabriela Marcinková či pretekár Igor Drotár. V programe chýbali Peter Nagy a Katka Knechtová, ktorí však takisto publikum pozdravili aspoň cez video.

Hudák o Merčiakovi

„Videopozdravom sa vám prihovorí aj človek, ktorý si pamätá a vie hádam aj to, čo ste vy tu všetci kedy vo svojom živote robili,“ žartoval Hudák na margo komentátora Marcela Merčiaka. Po ôsmej hodine sa v galaprograme predstavil ešte Peter Lipa s pesničkou Balada o štyroch koňoch, Katka Koščová spievala pieseň Na Toryše, PUĽS uviedol pre zmenu silnú skladbu Kôň v ruštine. Ohlas mali najmä kapely Chiki liki tu-a a Heľenine oči. „Je to neuveriteľná skutočnosť, ale najčastejšie koncertujúca slovenská kapela v zahraničí je práve Chiki liki tu a,“ prezradil zaujímavosť moderátor Hudák.

Nechýbal ani ohňostroj

Jemu v zákulisí basgitarista kapely Martin Višňovský vtipne na margo počasia poznamenal, že raz za 770 rokov v Prešove predsa môže pršať. Gapa a Groovin´Heads takisto rozprúdili krv v žilách ľudí a Komajota prítomných naladila známou prešovskou hymnou Mesto v nás. Na záver sa predstavili ešte FS Šarišan a IMT Smile. Ivan Tásler pridal okrem hitu Ľudia nie sú zlí s kapelou aj hit Hej, sokoly, ktorým výnimočné podujatie zakončil. Následne čakal zaplnený amfiteáter aj ohňostroj. Tretie najväčšie mesto Slovenska si teda pripomenulo aj týmto veľkým podujatím svoje 770. výročie, ktoré oslavuje celý rok 2017. A ako to počas akcie vyzeralo si pozrite v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Jedinečný koncert v Prešove: Na amfiteátri sa zišli známi rodáci, FOTO
41
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM