Jakub Forgács Hokej

Veľký výjazd na hokejové derby: Fanúšikovia baranov do Zvolena prídu na člnoch

Štart hokejovej extraligy je už predo dvermi a bystrických hokejistov čaká hneď na úvod odveký rival. Svojej úlohy sa preto chopil vo veľkom štýle aj fanklub baranov, ktorý na tento atraktívny duel pripravuje zaujímavý výjazd. Do Zvolena pôjdu autami, vlakom, ale i na člnoch.

Ilustračný obrázok k článku Veľký výjazd na hokejové derby: Fanúšikovia baranov do Zvolena prídu na člnoch
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

V piatok čaká baranov prvý zápas novej sezóny na ľade odvekého súpera, Zvolena. Bystrickí fanúšikovia sa na tento duel nechystajú iba tradičnými dopravnými prostriedkami „Na člnoch sa do Zvolena chystáme druhýkrát. Prvýkrát to bolo 11. septembra 2009, kedy sa nás plavilo 46,“ povedal Bendžo, líder kotla banskobystrických hokejistov.

Tento zápas bude podľa jeho slov špecifický v tom, že po toľkých zápasoch vo Zvolene sa chcú vrátiť do starých čias, kedy do Zvolena cestovalo omnoho viac fanúšikov. „Raz nás tam bolo cca 1 200, čo je neuveriteľné číslo, ktoré už sotva dosiahneme,“ pokračoval.

„Koľko nás pôjde tentoraz, je dosť ťažké odhadnúť, pretože veľa ľudí môže potvrdiť účasť a neprídu alebo ju nepotvrdia a prídu, no budem rád, ak nás bude aspoň 400,“ spomenul Bendžo, ktorý predpokladá, že na splav do Zvolena sa vydá opäť okolo 40 fanúšikov.

„Či na piatok pripravujeme niečo špeciálne? Minimálne chceme vrátiť lesk výjazdom do Zvolena,“ dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM