Aktualizované Krimi

Veľký zásah NAKA: 18 ľudí zadržaných!

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahuje v popradskej nemocnici a na ďalších miestach na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Veľký zásah NAKA: 18 ľudí zadržaných!
4
Galéria

Národná kriminálna agentúra zasahuje v popradskej nemocnici a na ďalších miestach na území Slovenska v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou,“ uvádzajú muži zákona sociálnej sieti.

Taktiež sa podľa policajnej správy zasahuje na viacerých miestach západného Slovenska. „Ide o akciu „Šporiteľňa“ v súvislosti s korupciou a majetkovou trestnou činnosťou,“ konkretizujú policajti.

Aktuálne polícia vykonáva domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a pozemkov za účelom zaistenia vecí dôležitých pre trestné konanie.

Zadržali sme 18 osôb, s ktorými vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony,“ uvádza Polícia Slovenskej republiky na sociálnej sieti.

Viac informácií poskytnú, keď to procesná situácia dovolí.

Odviedli riaditeľa popradskej nemocnice

V súvislosti so zásahom premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), poverený vedením Ministerstva zdravotníctva SR, uviedol, že NAKA zatkla riaditeľa štátnej nemocnice v Poprade.

Ak tento pán bol obvinený a spáchal pravdepodobne nejakú majetkovú trestnú činnosť, tak nič iné predstavitelia NAKA nemohli spraviť,“ povedal. Plne tiež rešpektuje orgány činné v trestnom konaní. Premiér podotkol, že nemá detaily, o aký typ trestnej činnosti išlo, ale asi úplne nesúvisela s chodom samotnej nemocnice.

Pravdepodobne bol zapletený aj do iných aktivít mimo samotnej nemocnice, ale platí, že nedržím nad nikým ochrannú ruku,“ poznamenal Pellegrini. Dodal, že ak si zaslúži byť tento človek zatknutý a vo väzbe, tak nech sa zodpovedá za svoje činy.

Nemocnica Poprad poskytuje zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu a bez obmedzení. Nemocnica je obchodnou spoločnosťou, ktorá je viazaná obchodným tajomstvom a nedisponuje súhlasom 100-percentného akcionára s poskytovaním informácií,“ uviedla pre TASR hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda.

Veľký zásah NAKA v obrazoch: 18 ľudí skončilo v putách
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM