Peter Handzuš Zo Slovenska

Vianoce zažili aj opustené psíky v útulku: Dobrí ľudia im priniesli 600kg dobrôt

Mesto Poprad pripravilo aj v tomto roku tradičnú akciu venovanú podpore Mestského útulku pre túlavé a odchytené psy s názvom „Vianoce a opustené psíky“.

Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok 27. decembra od 14:00 do 17:00 mohli Popradčania ako aj návštevníci z okolia prísť a potešiť psíkov prechádzkou alebo malým darčekom. „Počas troch hodín prišlo do útulku 270 návštevníkov, ktorí priniesli spolu viac ako 600kg psích dobrôt, desiatky hračiek a ďalších drobností pre psíkov, za čo im veľmi pekne ďakujeme,“ uviedol vedúci útulku Peter Greňa.

Útulok prijal v roku 2018 zatiaľ 103 psíkov, pre 80 z nich našiel nový domov, ďalších 36 zatúlaných psíkov sa podarilo vrátiť ich pôvodným majiteľom. Okrem samotných psíkov sa v útulku počas uplynulého roka venovali aj nevyhnutnej údržbe. „Vybetónovali a zastrešili sme priestor medzi kotercami, ktorý využívame ako sklad a tak isto nám dobrovoľníci pomohli zastrešiť prvú sekciu kotercov, ktorá chráni psíkov pred dažďom a snehom," dodal Greňa.

Počas celých sviatkov je útulok pre verejnosť otvorený v tradičnom čase, okrem pondelka denne od 8:00 do 16:00. Bližšie podrobnosti ako aj detaily o možnosti adopcie nájdete na internetových stránkach mesta a na facebookovom profile Mestského útulku Poprad.

Vianoce mali aj opustené psíky v mestskom útulku
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM