Peter Handzuš Regióny Zo Slovenska

Vianočný anjel už stojí na svojom mieste. Do Popradu priletel v piatok

V piatok 1.decembra dopoludnia bol do stredu veľkej kruhovej križovatky v Poprade inštalovaný vianočný anjel – dominanta vianočnej výzdoby v tomto podtatranskom meste.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný anjel už stojí na svojom mieste. Do Popradu priletel v piatok
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Inštalácia sa uskutočnila s pomocou vrtuľníka, ktorý zloženého anjela transportoval priamo na pripravený podstavec. Inštalácia anjela prilákala do okolia kruhovej križovatky veľa divákov. Nechýbal medzi nimi ani veľký fanúšik letectva, ktorý do Popradu meral cestu z Banskej Bystrice. „Je to zážitok na celý život, som tu už druhý krát. Stálo to za to,“ zhodnotil Martin prílet anjela v podvese vrtuľníka.

„Anjel vysoký 12 metrov a vážiaci 700kg bude rozsvietený spolu s ostatnou vianočnou výzdobou v utorok 5.decembra 2017 podvečer,“ informovala Iveta Borňáková z MsÚ v Poprade. Výzdobu rozsvieti Mikuláš spolu s deťmi počas špeciálneho programu, ktorý sa začne o 17:00 hod na Námestí sv. Egídia.

Vianočná výzdoba mesta Poprad absolvovala v tomto roku omladzovaciu kúru a rozsiahlejšie opravy z dôvodu opotrebenia a konca životnosti niektorých prvkov a technológií. Celá výzdoba bude rozsvietená od 5.decembra do 31.januára. Už v nedeľu 3.decembra podvečer bude rozsvietená prvá sviečka na adventnom venci na fontáne v centre Popradu.

Vianočný anjel už stojí na svojom mieste. Do Popradu priletel v piatok
6
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM