Aktualizované ELA Správy Zo Slovenska

VIDEO: Autodopravcovia odstavili takmer celé Slovensko a z ciest NEUHNÚ

Majú na to posledné hodiny! Ak sa autodopravcovia nedohodnú s ministerstvom, kolabovať bude doprava aj cez víkend.

Zdroj: Dnes24.sk

AKTUALIZOVANÉ 13:11 Štrajkujúci autodopravcovia zablokujú v piatok popoludní aj hraničný priechod s Českou republikou v Drietome. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne na sociálnej sieti.

"Dnes od 14.00 h v rámci štrajku autodopravcov bude blokovaný hraničný priechod Drietoma v okrese Trenčín. Odporúčame vodičom, pokiaľ je to možné, aby sa tomuto úseku úplne vyhli,“ informuje polícia.

Cez hraničný priechod Drietoma sa bude v piatok popoludní presúvať aj špeciálny bager, ktorý asanoval po výbuchu bytovku na Mukačevskej ulici v Prešove.

Od utorka (7. 1.) trvá štrajk autodopravcov v Bratislave, Košiciach aj na Orave. Napätia na cestách sa vyostruje. Beztak problémové úseky sú na mnohých miestach blokované a zúria aj vodiči cestujúci do práce.

Chcú pozastavenie mýta

Ak sa Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) so štátom nedohodne v piatok do 15:00 hodiny, cez víkend zostanú zablokované viaceré hraničné priechody a dôležité cesty. Situácia sa môže vyhrotiť v pondelok, nakedy hrozí generálny štrajk.

UNAS konštatuje, že štrajk považuje za krajné riešenie a hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov. Od predstaviteľov štátu očakáva riešenia, a to 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta.

Odstavili všetky kraje

Bratislavský kraj: Premávka na Rožňavskej ulici v Bratislave je obnovená v jednom jazdnom pruhu v smere do mesta pre všetku dopravu. V smere von z mesta je premávka bez obmedzení.

Na hraničnom priechode Brodské na diaľnici D2 v smere na Slovensko je nákladnými vozidlami zablokovaný ľavý jazdný pruh. Pravý jazdný pruh je prejazdný pre osobné vozidlá.

Trnavský kraj: Nahlásený štrajk autodopravcov – zablokovaný vjazd z ČR na SR D2 /hraničný prechod Brodské/, taktiež NMV blokujú vjazd smere D2 Kúty – BA. D2 je blokovaná v oboch prípadoch úplne pre NMV do 20:00 hod. dňa 10.1.2020, osobné vozidlá budú púšťať priebežne.

Trenčiansky kraj: Momentálne je blokovaná cesta II/515 na kruhovom objazde s cestou I/61 Rakoľuby v okrese Nové Mesto nad Váhom. Momentálne je blokovaná križovatka ciest I/61 ul. Sládkovičova a Štúrova a II/517 ul. M. R. Štefánika a Slovenských partizánov v Považskej Bystrici.

V súvislosti s výraznými dopravnými obmedzeniami a dopravnou situáciou v meste Považská Bystrica odporúčame motoristickej verejnosti, ktorá využíva pri svojich cestách uvedené dotknuté úseky ciest, využiť obchádzkové trasy v smere od Žiliny cez ul. Moyzesovu, v smere od Trenčína cez križovatku s cestou III/1965 v smere do Dolného Moštenca a na sídlisko Rozkvet s pokračovaním na križovatku s cestou II/517 smer do Rajca, v smere od Orlovského mosta cez križovatku na ceste II/517 pod D1 po ul. Hviezdoslavovej a Okružnej a v smere od Rajca cez križovatku pod sídliskom Rozkvet s ul. Prístupovou a Lánskou smer Lány.

Článok pokračuje pod videom.

Zdroj: Dnes24.sk

Nitriansky kraj: Hraničný priechod Šahy – pre nákladnú dopravu neprejazdné, prejdú osobné a záchranné zložky, dopravu riadi polícia.

Žilinský kraj: Úplne uzatvorená cesta I/18 na ulici Košická v meste Žilina ( v obidvoch smeroch) za križovatkou s ulicou sv. Cyrila a Metoda (zjazdná rampa z ulice sv. Cyrila a Metoda zo sídliska Vlčince v smere na Martin) – prejazd bude umožnený výhradne vozidlám všetkých záchranných zložiek.

Predmetné miesto odporúčame osobnej doprave a autobusom obchádzať po ceste III/2084 – ulica Pri celulózke. Vodiči osobných motorových vozidiel môžu v smere Žilina- Ružomberok-Poprad využiť prejazd po ceste III. triedy cez obce Likavka-Lisková-Lipt. Teplá- Bešeňová.

Vodiči osobných motorových vozidiel môžu v smere Banská Bystrica – Ružomberok – Poprad využiť prejazd po ceste III. triedy cez obce Ludrová – Štiavnička.

Vodiči osobných motorových vozidiel môžu v smere Banská Bystrica- Ružomberok-Dolný Kubín využiť prejazd po mestských komunikáciách mesta Ružomberok.

Banskobystrický kraj: Aktuálne obmedzenie v doprave v súvislosti so štrajkom kamionistov sa týka hraničného prechodu Slovenské Ďarmoty (blokácia sa týka vstupu aj výstupu zo Slovenskej republiky) + cesta od Lučenca na Košice a križovatka Lučenec – Fiľakovo

Košický kraj:

  • 10:35: Šebastovce: blokácia prebieha, prejazd iba pre záchranné zložky.
  • 10:35: Haniska kruhový objazd: stále prebieha blokácia.
  • 10:25: Haniska. Zvýšte opatrnosť, na krajnici sú odstavené kamióny.
  • 9:00: Cestujúci na trase Rožňava – Košice sú v Moldave nad Bodvou odkláňaní políciou na Jasov, kadiaľ vedie obchádzková trasa.

Dnes došlo k úplnej blokácii kruhového objazdu Haniska. Za Šacou je cesta taktiež blokovaná a púšťané sú iba vozidlá záchranných zložiek.

Autodopravcovia spôsobili na cestách rozsiahle dopravné obmedzenia
13
Galéria
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM