ELA Rôzne

VIDEO: Búrka zaplavila ulice a cesty na severe Slovenska. Kde hrozí lejak?

Na severe Slovenska sa presne podľa očakávaní začali tvoriť pomerne intenzívne búrky, ktoré spôsobujú problémy.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Búrka zaplavila ulice a cesty na severe Slovenska. Kde hrozí lejak?
Zdroj: Lenka Lenussa , imeteo.sk

Najintenzívnejšia búrka dnešného dňa zasiahla mesto Žilina a to predovšetkým jeho južnú časť. Statická búrka, ktorá sa prehnala mestom, zasiahla najmä oblasti Solinky, Rosina, Vlčince, či Teplička nad Váhom. Zrážkomerná stanica SHMÚ zaznamenala takmer 30 mm zrážok.

„Krátko po 16:00 sa najintenzívnejšie búrky vyskytujú na východe Oravy a v oblasti Vysokých Tatier. Taktiež ide o statické búrky, no búrky sú nebezpečné aj svojimi bleskami,“ informuje portál iMeteo.sk.

Výstrahy pred vysokými teplotami platia v sobotu popoludní pre východné Slovensko. Na strednom a východnom Slovensku očakávajú meteorológovia búrky, vydali výstrahy prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

V súvislosti s vysokými teplotami platia výstrahy prvého stupňa v Trebišove, Michalovciach, Sobranciach, Vranove nad Topľou a Humennom do 18.00 h.

Búrky sa majú vyskytnúť na území celého Žilinského kraja, v Banskej Bystrici, Brezne, Považskej Bystrici, Púchove, Spišskej Novej Vsi, Bardejove, Kežmarku, Levoči, Poprade, Sabinove a Starej Ľubovni. Výstraha SHMÚ platí do 19.00 h.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM