Jakub Forgács Krimi

VIDEO: Bystrickí kukláči v akcii. Hľadaného Fiľakovčana zadržali po 20 rokoch!

Po Ernestovi pátrala polícia celé roky. Hľadaného našli v prenajatom byte. Pozrite si autentické zábery zo zásahu!

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Bystrickí kukláči v akcii. Hľadaného Fiľakovčana zadržali po 20 rokoch!
6
Galéria

„Prezidiálni cieľoví pátrači v spolupráci s policajtmi Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Lučenci a banskobystrickým krajským pohotovostným policajným útvarom vo štvrtok v skorých ranných hodinách (o 6:00) zadržali hľadaného Fiľakovčana Ernesta B. (52) po 20 rokoch pátrania,“ uviedol Michal Slivka, hovorca Prezídia Policajného zboru so slovami, že Krajský súd v Košiciach dňa 28. 03. 1996 na neho vydal príkaz na dodanie do výkonu trestu pre podvod vo výmere sedem rokov. Trestnou činnosťou spôsobil škodu takmer 2,2 milióna Sk (73 000 eur).

„Polícia po hľadanom pátrala 20 rokov (od roku 1996). Viackrát vykonali previerky v mieste predchádzajúceho aj trvalého bydliska. Dvere do bytov nikto neotváral, ak sa aj podarilo zastihnúť rodinných príslušníkov, tvrdili, že sa doma nenachádza a neudržujú s ním žiadny kontakt. Celú tú dobu nebol videný ani v meste Fiľakovo, podľa policajných informátorov sa mal zdržiavať na Cypre alebo v Grécku. Na základe získaných informácií Krajský súd v Košiciach na neho vydal medzinárodný a neskôr aj európsky zatykač,“ pokračoval hovorca.

„Policajtom sa až tento rok (2017) podarilo zistiť, že sa zdržuje v prenajatom byte, preto naplánovali policajnú akciu na jeho zadržanie. Existovala dôvodná obava, že sa pokúsi o útek cez balkóny alebo k rodinným príslušníkom a dvere na výzvu neotvorí a bude ich nutné prekonať násilím alebo bude klásť aktívny odpor,“ povedal s Slivka. Ako dodal, preto boli o zadržanie požiadaní príslušníci Pohotovostného policajného útvaru Banská Bystrica.

Zadržaného policajti predviedli na obvodné oddelenie v Banskej Bystrici – Východ a po spísaní zápisnice ho eskortovali do Ústavu na výkon trestu v Banskej Bystrici.

Pozrite si aj autentické video zo zásahu kukláčov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Kukláči
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM