ELA Krimi

VIDEO: Drsný policajný zásah ako na "ZLOČINCA"! Vodič len nedopatrením oškrel iné auto

Policajný zásah ako z akčného filmu sa odohral uprostred rušnej premávky vo štvrtok v Žiline.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Drsný policajný zásah ako na "ZLOČINCA"! Vodič len nedopatrením oškrel iné auto
5
Galéria
Zdroj: Facebook.com/Ľudmila Nová

Pri žilinskom obchodnom centre Aupark polícia zadržala muža, ktorý mal nechtiac a nevedome oškrieť auto druhého vodiča po tom, ako vyzdvihol dcérku zo škôlky. Muži zákona ho však naháňali a nasledoval zásah ako z akčného filmu. Všetko sa odohralo pred očami 3-ročného dieťaťa.

Nevinný ťukes

Pán Vlastimil vyzdvihol dcérku v škôlke a pri výjazde na hlavnú cestu sa mu podarilo zachytiť predný nárazník auta, ktoré tam bolo zaparkované.

„Ja som náraz necítil, tak som pokračoval v jazde ďalej. Potom som spätne zistil, že pán sa vydal za mnou a medzitým skontaktoval žilinskú políciu,“ začína opisovať Vlastimil udalosť pre web Žilinak.sk.

Muž ani netušil, čo sa odohrá o pár minút. Polícia ho mala naháňať približne 250 metrov, za križovatkou ho aj zadržala. Dvoma autami mu zablokovali cestu ako v akčných filmoch.

So zbraňami

Zásahová jednotka následne vybehla z áut so zbraňami v rukách, chytila ho a odvliekla na chodník. Nepomohlo mu ani to, že nekládol odpor a ukazoval, že má prázdne ruky.

Vlastimila spacifikovali a drsným spôsobom položili na zem. Celý priebeh zásahu sa podarilo zachytiť pozornému občanovi na videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti.

„Mám narazenú ruku, narazenú hlavu aj roztrhané nohavice. Dali mi putá a nevysvetlili mi vôbec,v čom bol problém, prečo ma zastavili, nedali mi žiadne informácie. To som sa všetko dozvedel až potom. Nechali ma spútaného sedieť na zemi, vo vode,“ opisuje nepríjemný incident Vlastimil.

Pred očami dcérky

Všetko sa odohralo pred zrakom jeho malej trojročnej dcérky, ktorá sedela v aute. Vlastimil tvrdí, že policajtov upozornil na to, že je s ním aj dieťa, no z ich strany nebola žiadna reakcia.

"Ich správanie nebolo profesionálne, bolo skôr hrubé. Nevysvetlili mi príčinu zadržania, ani moje práva,“ dodal.

Zásahová jednotka odišla a Vlastimil ostal s vodičom, ktorému oškrel auto a počkali na dopravnú políciu. Tá spísala protokol a bolo po všetkom.

Reakcia polície

Ako to opisuje polícia? „Dňa 8. februára sme v poobedných hodinách na linku 158 prijali hovor od občana, ktorý oznámil útek vozidla z miesta nehody a samotný volajúci ho mal prenasledovať. Zo strany polície boli prijaté okamžité opatrenia s cieľom vypátrania vodiča unikajúceho vozidla,“ uviedla pre Žilinak.sk policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Ďalej polícia argumentuje tým, že nikdy nepodceňujú možné nebezpečenstvo a riziká. Vlastimil zvažuje, že podá žalobu. „Zrejme sa obrátim na inšpekciu ministerstva vnútra a nechám celú záležitosť prešetriť, lebo si myslím, že postup zásahovej jednotky bol naozaj neadekvátny,“ uzavrel.

Zdroj: Facebook
Policajný zásah na vodiča v Žiline
5
Galéria
Zdroj: Facebook.com/Ľudmila Nová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM