Správy

VIDEO + FOTO: Na Námestí SNP sa opäť protestovalo Za slušné Slovensko

Slováci s transparentmi v rukách opäť vyšli do ulíc za slušné Slovensko. Niekoľkotisícový dav vyjadril podporu organizátorom protestov.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO + FOTO: Na Námestí SNP sa opäť protestovalo Za slušné Slovensko
13
Galéria
Zdroj: TASR

Iniciatíva Za slušné Slovensko sa v predvečer výročia Nežnej revolúcie zišla s tisíckami Slovákov na Námestí SNP.

Opäť v uliciach

Jedným z dôvodov organizovania dnešného zhromaždenia bolo vypočúvanie členov iniciatívy Za slušné Slovensko. Organizátori protestov odmietajú tvrdenia, že ich niekto riadi, že sú platení zo zahraničia a že sa snažia organizovať štátny prevrat. V súvislosti s ich údajným sledovaním bezpečnostnými zložkami hovoria o zastrašovaní a šikane zo strany štátu.

V dave na Námestí SNP bolo aj dnes vidieť transparenty ako „Stop Smeru a mafii“, „Stop Fico“ a najnovšie aj „Som tu zadarmo“.

Priebeh protestu bol pokojný. „Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave bolo aj dnes v rámci prijatého bezpečnostného opatrenia pripravené napomôcť organizátorom zabezpečiť pokojný priebeh verejného zhromaždenia. Policajti nezaznamenali prípady narušenia verejného poriadku, ani nemuseli vykonať žiaden služobný zákrok. Verejné zhromaždenie si vyžiadalo iba avizované obmedzenia v osobnej a mestskej hromadnej doprave. Premávka je v súčasnosti už plne prejazdná a bez obmedzení,“ informovala Lucia Mihalíková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Anonymné podanie

Národná kriminálna agentúra (NAKA) Prezídia Policajného zboru preveruje anonymné podanie z možnej korupčnej trestnej činnosti v prípade organizátorov protestov Za slušné Slovensko. Dostala ho 10. septembra, podozrenia sa majú týkať doposiaľ „neustálených osôb“. Vyšetrovateľ podľa policajtov predvolal osoby, ktoré mohli byť podľa trestného oznámenia zneužité, čiže svojím spôsobom poškodené.

NAKA v týchto dňoch predvolala na výsluch viacero organizátorov protestov Za slušné Slovensko, ďalší majú ísť vypovedať vo štvrtok (15. 11.). V podaní sa spomína, že organizovali štátny prevrat a platí ich finančník George Soros. O tom, že aktivistov platí Soros, hovoril aj expremiér a šéf Smeru-SD Robert Fico.

Zhromaždenia sa uskutočnili okrem Bratislavy aj v Banskej Bystrici, Košiciach, Prievidzi, Žiari nad Hronom, Žiline, Leviciach a Kežmarku.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM