Kultúra

VIDEO + FOTO: Na výstave bábok v Bibiane sa deti môžu s niektorými bábkami aj pohrať

Expozícia ponúka deťom vstup do tajomných svetov bábok a ich príbehov. Deti sa môžu s niektorými bábkami aj pohrať.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO + FOTO: Na výstave bábok v Bibiane sa deti môžu s niektorými bábkami aj pohrať
8
Galéria
Zdroj: TASR

Výstava v Bibiane Tajomný svet bábok – Tajemný svět loutek je česko-slovenský interaktívny multimediálny projekt, ktorý predstavuje takmer štyridsaťročnú tvorbu troch scénografov a režisérov.

Sú nimi absolventi jedného ročníka Katedry bábkarstva na Divadelnej fakulte Akadémie múzických umení v Prahe Miroslav Duša, Jaroslav Milfajt a Karel Vostárek.

Tajomný svet bábok

Expozícia na druhom poschodí Bibiany ponúka deťom vstup do tajomných svetov bábok a ich príbehov. Dospelým otvára obzor do tradičnej poetiky bábkového divadla aj do poetiky jednotlivých tvorcov v divadle, filme či televíznej tvorbe.

V expozícii sú ľudské a zvieracie bábky, rôzne scénické rekvizity, kreslené návrhy, ukážky z hier na fotografiách aj videozáznamoch. S niektorými bábkami sa možno aj pohrať. Sú z inscenácií Tri zlaté vlasy deda vševeda, Šípková Ruženka, Don Quijote, Adéla ješte nevečeřela, Snehová kráľovná, Tři prasátka, Hrnečku vař!, Kráska a zviera, Janko Hraško a mnoho ďalších.

Výstava má sprievodný program a je aj príspevkom k 100. výročiu vzniku Československej republiky. Potrvá do 23. septembra, v októbri ju uvidia v Prahe a v budúcom roku v Brne.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM