Šport

VIDEO: Košický silák Barbarič vytvoril nový domáci rekord. Bude zrejme i svetový!

Úctihodných 24 hodín! V obchodnom centre CASSOVIA v sobotu o 18. hodine začal pokus o zápis do Guinnessovej knihy rekordov - 24 hodín ťahania osobného vozidla.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Košický silák Barbarič vytvoril nový domáci rekord. Bude zrejme i svetový!
3
Galéria
Zdroj: TASR

Košický herkules Juraj Barbarič začal v sobotu v obchodnom centre Cassovia maratón „24 hours Barbarič“ v ťahaní osobného vozidla o hmotnosti cca 1500 kg. Výkon v dĺžke 33,9 kilometra musí odobriť medzinárodná komisia Guinnessových rekordov v Anglicku.

Organizátori košickému silákovi v priestoroch obchodného centra pripravili vyše 320-metrový okruh. Podporiť ho prišli nielen fanúšikovia a návštevníci centra, ale aj 20 známych osobnosti, ktorí to prišli „potiahnuť“ nielen morálne, ale aj fyzicky.

Pomoc dystrofikom

Celé podujatie bolo viac ako o prekonaní fyzickej sily. Malo aj charitatívny rozmer. Vyzbierané peniaze pôjdu na konto Organizácie muskulárnych dystrofikov v SR, keďže heslom podujatia bolo „Napínam svaly pre pomoc iným“.

Slovensko i zahraničie poznajú Juraja Barbariča ako rekordéra, ktorý ťahá autá, vlaky, lietadlá, pučí plechovky a ohýba železá. Svojimi siláckymi výkonmi ohuruje doma i v zahraničí viac než 25 rokov.

Zatiaľ čo silák si na uznanie svetového rekordu musí počkať, jeho víkendový výkon je uznaný a bude súčasťou knihy slovenských rekordov, ktoré dozoruje komisár Ivan Svítok.

Zdroj: Facebook
Juraj Barbarič
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM