JAB Regióny

VIDEO, ktoré stojí za to vidieť: Nádherné zákutia Slovenského raja

Skvostná príroda Slovenského raja priláka každoročne niekoľko tisícok turistov. Jeho prostredie učarovalo aj Jozefovi Dovičinovi. Pozrite si nádherné video.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO, ktoré stojí za to vidieť:  Nádherné zákutia Slovenského raja
Zdroj: Jozef Dovičin

Profesionálny skladník a vášnivý turista Jozef Dovičin pochádza z Nového mesta nad Váhom, ale ako prezradil pre náš portál napriek vzdialenosti do Slovenského raja chodí každoročne. „Mám rád prírodu a aj Slovenský raj, preto sa sem vraciam pravidelne počas celého roka, aby som mohol spraviť zábery z tohto krásneho kúta Slovenska," povedal.

Ako hovorí, pre neho je Slovenský raj najkrajší na jeseň a v zime a hoci ho navštevuje pravidelne, tentokrát ho zaujala novootvorená roklina Kyseľ , ktorá bola pre verejnosť sprístupnená opäť po 40 rokoch. Na videu okrem rokliny môžete obdivovať aj krásu Prielomu Hornádu či Kláštorisko. Zaujímalo nás prečo si vybral práve tieto miesta.

Zdroj: Jozef Dovičin

„Sú to najkrajšie miesta a chcel som to prejsť ako okruh cez Prielom Hornádu na Kláštorisko, odtiaľ zas k rokline Kyseľ, ktorá je zakončená nádherným vodopádom. Pokračoval som cez Malý Kyseľ a Suchú Belú, odtiaľ zas dole k Podlesku. Ten úsek som šiel už po tme bez čelovky, takže ten strmý zostup bol celkom zaujímavý,“ opísal autor videa.

Ako prezradil, nie všetko čo natočil použil v tomto videu a cez zimu sa sem opäť plánuje vrátiť. „Materiál pomaly zbieram a v budúcnosti by som rád spravil celoročný dokument zo Slovenského raja,“ uzavrel.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM